5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli'ne 3.5 milyon fidan

KOCAELİ'NE 3.5 MİLYON FİDAN

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli'nin ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'de öncü olduğunu belirterek, "2010 yılında Büyükşehir Belediyesi 2.5 milyon fidan dikecek. Orman İşletme Müdürlüğü ve diğer ilçe belediyeleri ile birlikte il genelinde toplam 3.5 milyon fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi.

Gebze'de Ağaçlandırma Bayramı, Gaziler Dağı mesire yerinde kutlandı. Gebze Belediyesi, İlçe Orman İşletme Şefliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği tören sonunda Gebze protokolü ve öğrenciler ağaçlandırma bölgesine 600 fidan dikti. Törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hızlı şehirleşme ve sanayileşme ile birlikte Gebze'de yeşil alan ve orman varlığının bugün daha büyük önem kazandığını belirterek, "Ağaçlandırma konusunda Gebze'de yapmamız gereken çok şey var. Etrafı fabrikalarla, sanayi ile çevrili bir kentte temiz hava alabilmenin tek yolu ağaçlandırmadır" dedi.

Kocaeli'nin Türkiye genelinde en fazla ağaç diken illerin başında geldiğini vurgulayan Köşker, "2010 yılında il genelinde Büyükşehir Belediyesi 2.5 milyon adet, Orman İşletme Müdürlüğü 300 bin adet ağaç dikecek. Bizlerin ve diğer ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının dikeceği fidanlarla bu yıl hedefimiz Kocaeli'de 3.5 milyon fidan dikmektir" diye konuştu.

Törende konuşan Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut da, ağacın inşaat sektöründen kağıda kadar pek çok alanda temel ham madde olduğunu belirterek, "Ağaç çevreye verdiği güzellik ile turizm için de çok önemlidir. Orman varlığı ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmamıza önemli katkı sağlar. Havamızı temiz tutar, iklimi olumlu yönde etkiler, kuraklığı önler. Bir insanın güzelliğinde saçın rolü ne ise bir ülkeyi güzel kılan da ağaç ve orman varlığıdır. Onun için gençlerimizi ve toplumumuzun tüm kesimlerini ağaçlandırma konusunda bilinçlendirmemiz gerekir" dedi.

Orman İşletme Şefi Necdet Balcı da, Gebze'nin yüzde 50'sinin ormanlık arazi olduğunu kaydederek, 2010 yılında ilçe genelinde toplam 300 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:10:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 18:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?