8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli'ne Kordon Kanı Bankası kuruluyor

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oğuz Özbay, Prof. Dr. Erdal Karaöz ve Baby Life Firması yetkilisi Hasan Asker tarafından bugün Kordon Kanı Bankası kurulması amacıyla protokol imzalandı.

Üniversitenin bir ilke daha imza attığını dile getiren KOÜ rektörü Prof. Dr. Komsuoğlu, "Türkiye sıralamasında 8. olan üniversitemiz, her alanda gösterdiği başarısını sürdürmektedir. Umuttepe’de son aşamaya yaklaşan yeni yerleşkemiz hizmete girdiğinde, öğrenci sayımız 50 bin civarında olacaktır. Kocaeli’nin kalkınmasında eğitim ve kültür yönünden birçok başarısı bulunan üniversitemize sahip çıkmalıyız. Yeni eğitim döneminde 2 fakülte ve 5 meslek yüksek okulu binası faaliyete geçecektir. Öğrencilerimizin barınma sorunu yaşamaması için de yurtlarımız gerekli ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteye ulaşmıştır. Hastanemizin yeni binasında hizmete girecek olan Kordon Kanı Bankası, birçok hastalığın kök hücreler yoluyla çözümüne çare olacaktır. 1 milyon 250 bin dolara mal olacak sağlık projesi, insanlarımızın kaderine terk edilmesini engelleyecektir" şeklinde konuştu.


Kordon Kanı Bankası hakkında bilgi veren Prof. Dr. Erdal Karaöz ise "Kök Hücre Araştırma Laboratuarı’nda açılacak olan Kordon Kanı Bankası, Parkinson’dan Alzheimer’e kadar birçok hastalığa umut ışığı sunacaktır. Kök hücreler, geleneksel tıp yöntemleriyle tedavi edilemeyen hastalıklardır. Yeni hastanemizde ilklere imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Türkiye’nin 5. Kordon Kanı Bankası olacak bankanın, önümüzdeki Mart ayında KOÜ Hastanesi’nde hizmete gireceği belirtildi.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 11:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?