5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli'ne meyve bahçeli mesire alanı

KOCAELİ'NE MEYVE BAHÇELİ MESİRE ALANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 350 bin metrekare büyüklüğündeki, meyve ağaçları ile dolu Derince Çınarlıdere mesire yerini kısa sürede vatandaşların hizmetine sunmayı hedefliyor.

Büyükşehirin projelerinden biri olan Derince Çınarlıdere mesire alanı yaza yetiştirilmeye çalışılıyor. Tabiat harikası dinlenme alanı standart mesire alanlarından farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. İzmit'e yaklaşık 10 kilometre, Derince'ye ise 5 kilometre mesafede yer alan Çınarlıdere mesire yeri, adını içinden geçen, etrafı çınar ağaçlarıyla dolu dereden alıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince mesire alanına bin 600 adet meyve ağacı dikildi. Birkaç yılda gelişecek olan meyve ağaçları vatandaşlara hem dinlenme hem de dalından taze meyve yeme imkanı sunacak. Mesire alanında elmadan armuda, kirazdan dut ağacına çeşitli meyve ağaçları yer alıyor.

Dere boyunca 4 kilometre uzunluğa sahip olan mesire alanı 350 bin metrekare alanı kapsıyor. 25 barbeküsü, 3 çocuk oyun grubu, 16 büyük salıncağı ile mesire alanı piknik yaparken eğlenmeye de imkan sağlıyor. Mesire alanında 1adet büfe, 12 adet çardak, 2 de tuvalet yer alıyor. Mesire alanının tam ortasından geçen Çınarlıdere'nin üzerine de iki yakayı birbirine bağlayan 3 adet ahşap köprü yer alıyor. Kuş cıvıltıları ve serin mekanıyla Çınarlıdere'nin yaz aylarında en çok tercih edilen mekan olması bekleniyor. Çınarlıdere haziran ayı içinde vatandaşların hizmetine açılacak.

KOCAELİ'NE MEYVE BAHÇELİ MESİRE ALANI
KOCAELİ'NE MEYVE BAHÇELİ MESİRE ALANI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 10:51:02
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 23:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?