5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli'ne yeni cazibe merkezi

KOCAELİ'NE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmalara start verilen Kaşkaldere Vadisi Projesi'nde incelemelerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Derince'deki Çınarlıdere ve Çenedere'den sonra bölgede gerçekleştireceği en önemli ve en kapsamlı çalışmalardan biri olan Kaşkaldere Vadisi Projesi'nde start verildi.

Başkan Karaosmanoğlu'nun kısa süre önce bölgede Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar'la yaptığı değerlendirmenin ardından iş makineleri çalışmaya başladı. Derince ile Körfez ilçelerinin sınırını oluşturan ve üst kesimlerden başlayarak sahile kadar yaklaşık 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Kaşkaldere, yapılacak çalışmalarla rekreasyon alanına dönüştürülecek.

Yaklaşık 480 dönümlük bir alanı kapsayacak çalışma dahilinde 4 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, çocuk oyun grupları, piknik alanları, çeşmeler, oturma alanları, fitness alanları, barbeküler, aydınlatma ve ahşap köprüler yapılacak. Kaşkaldere Vadisi'ni yeşillendirip, ormanlık hale getireceklerini ve doğal ortama uygun bir proje oluşturacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, dere boyunca yürürken Körfez ve Derince taraflarında oturan vatandaşlarla da sohbet etti. Çalışmalarla ilgili vatandaşların da görüşlerini alan Başkan Karaosmanoğlu, ''Kaşkaldere Vadisi güzel bir alan olacak, Derince ve Körfez'e ayrı bir güzellik katacak'' dedi.

KOCAELİ'NE YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 18:10:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?