2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaelispor'u sanayici kurtaracak

Türkiye'nin en önemli sanayi şeridinde bulunan Kocaelispor maddi zorlukları aşmak için yakında kentteki sanayicilerin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Kocaelispor yönetimi, yaşanan ekonomik krize karşın işadamlarından her ay "500", "1000" ve "5000" dolarlık yardım talebinde bulunacak. Yönetim böylece aylık yaklaşık 400 bin dolarlık bir kaynak yaratmayı hedefliyor.

Hafta başında, Kocaelispor'un icralık olduğu ve geçen yıl 1. Lig'de kazanılan şampiyonluk kupasına da haciz geldiği haberi basına yansıyınca, Körfez ekibinin mali durumuna ilişkin olarak Başkan Serhan Gürkan ile görüştüm. Başkan öncelikle kupaya haciz olayının bir "işgüzarlıktan" kaynaklandığını söylüyor. Gürkan, "Geçen yıl bizde oynayan ve Kocaelili olan Haydar Koç isimli bir futbolcunun 40 bin YTL'lik alacağından ötürü avukatı bu yola başvurmuş. Halbuki Futbol Federasyonu'na bile başvursa parasını alabilirdi. Futbolculara daha bu yıl 8 milyon YTL ödedik. Avukatın yaptığı terbiyesizliktir" diyor.

Borçlar Sirmen'den kaldı

Buna karşı Kocaelispor'un borçları da sırtında bir kambur. Başkan Gürkan, bu borçların geçmiş dönemden; özellikle de Kocaelispor'un eski başkanı ve Kocaeli'nin eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen zamanından kaldığını söylüyor: "Kocaelispor aşağı yukarı 15 yıl siyasi bir yönetimce idare edildi. Bu 15 yıl içinde çok başarılı oldu ancak daha sonra bu siyasi yönetimin belediyeyi kaybetmesinden sonra kulüp zorluklar yaşadı ve küme düştü. Göreve geldiğimden bu yana hem borçlarla uğraştım hem sportif başarı yakaladım
ama kupaya haciz gibi her gün ilginç bir olayla karşılaşıyorsunuz. Hiçbir bilgimiz yoktu" diyor.

Kocaelispor'un devlete toplam 35 milyon YTL borcu olduğunu kaydeden Gürkan, ana borcun 6 milyon YTL olmasına rağmen faizle 35 milyon YTL'ye çıktığını kaydediyor. Gürkan, borçların taksitlendirildiğini de vurgulayarak söz konusu sıkıntıyı aşmaları halinde bundan sonra Süper Lig'de her daim ilk onun içinde yer alabileceklerini kaydediyor.
Kocaelispor'un bütçesinin gelir giderlere bakıldığında yaklaşık 40 milyon YTL olduğunu kaydeden Gürkan, kulübe nefes aldırmak için önümüzdeki günlerde yeni bir kampanya başlatacaklarını söylüyor. Gürkan'ın yeni dediği bu kampanya aslında bir çok Anadolu kulübünün sıkıntıya düştüklerinde başvurdukları bir yol: Sanayicilerin kapısını çalmak!

Sanayici yardıma tepkili

Kocaelispor Başkanı Gürkan da bu değerlendirmeye katılarak, "Kocaeli'nde geçmişte sponsorlardan destek alınmış ama karşılığında bir tek makbuz bile verilmemiş. Daha önceki yıllarda Süper Lig'de oynarken yöneticiler, sanayicinin canını cok yakmış. O yüzden bir tepki var" diyor.

Gürkan, önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracakları yeni çalışmalar neticesinde aylık 400 bin dolarlık bir gelir yaratmayı hedeflediklerini söylüyor: "Kentteki tüm fabrikalardan aylık bir destek isteyeceğiz. Onlardan aylık 500, 1000 veya 5000 dolarlık yardım talebinde bulunacağız.

Bize destek olan kişi ve kurumların isimlerini kent merkezinde, stadımız ve tesislerimizde kuracağımız anıtlarda ölümsüzleştireceğiz. Benzeri uygulamalar Avrupa'da yapılıyor."
Diğer taraftan Kocaelispor, bu sezon yeniden yükseldiği Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamadı. "Futbolcu tarlası" olarak bilinen Körfez'in takımı ilk 6 hafta sonunda 1 puanla sıralamada sonda yer alıyor. Ancak Başkan Gürkan, karamsar değil. İlk 6 haftada ligin zirvesine oynayan takımlarla karşılaştıklarını söyleyen Gürkan, bu hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçıyla çıkışa geçmek istediklerini söylüyor.

Referans
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?