2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'ye 41 katlı otel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 41 katlı otel ihalesini Tabosan firması kazandı. 

Kent meydanı olarak planlanan 27 bin metrekarelik araziye, 41 katlı ve 5 yıldızlı otel yapmak için açılan ihaleye, katılım payını ödeyen 5 firmadan sadece Tabosan katıldı. 80 milyon 138 bin 600 YTL muhammen bedel ile açılan ihaleye katılan tek firma olan Tabosan A.Ş, 94 milyon 900 bin YTL teklif verdi. 

İhalede bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, "Kentler, meydanları ile anılır. İnşallah bu proje sayesinde bu şehrin büyük sorunu olan otopark meselesi çözülmüş olacak. Kocaeli'nin sanayi kenti olarak anılmasının dışında kültür kenti olmasını istiyoruz. 5 yıldızlı otel olacak. Kocaeli'nin geleceği olan projenin ilk adımını gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

Tabosan Yönetim Kurulu Başkanı Engin Gökmen, ihale öncesi terleyeceklerini zannettiklerini, fakat ihalenin beklenenden daha kolay geçtiğini kaydederek, "Maalesef tek başımıza katıldık. İzmit için bir şeyler yapmaktan mutluluk duyduk. Hak ettiği değeri verdik sanırım. İzmit halkının ve sivil toplum örgütlerinin yanımızda olması sevindirdi. İhale öncesi biraz terleyeceğimizi zannettik, ama öyle olmadı. 36 ay sonra İzmit yeni bir çehre kazanacak. Bu şeklide yeni projelerle daha da gelişecektir. 41 katlı bir kule yapacağız. Daha önce 30 kat düşünülüyordu. İzmit'in 41 plakasına istinaden 41 kat yapılacak. Kısa sürede başlayacağız. İlk etapta otopark, rezidans ve ardından kule inşaatı yapılacak. Sekaray da devam ediyor. Bu raylı sistemde marka haline geldik. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde bir grup ihaleyi protesto etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 17:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra IP: 85.109.44.xxx Tarih : 1.05.2008 12:15:29

sizce bir deprem bölgesinde 41 katlı otele ne gerek var ?