5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

KÖGEM'den bir ilk daha

KÖGEM'DEN BİR İLK DAHA

Kök hücre alanında üniversiteler arasında ilk araştırma merkezi olan Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma Merkezi (KÖGEM) bünyesinde 'kök hücre ve yenileyici tıp yüksek lisans programı' açıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararı ile Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kök Hücre Anabilim Dalı olarak lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan KÖGEM'in Müdürü Prof. Dr. Erdal Karaöz, ülkemizde bir ilk olan kök hücre ve yenileyici tıp yüksek lisans programının Kocaeli Üniversitesi ve Türkiye açısından önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Karaöz, "Modern tıbbın günümüzde ulaştığı önemli aşamalardan biri olan kök hücre için yenileyici tıp alanında teorik ve pratik bilgilerle donanmış Ar-Ge elemanları yetiştireceklerini ve bu elemanların ülkemizde bu alandaki büyük boşluğu dolduracağını belirtti. Faaliyete başladıkları günden bu yana 'temel kök hücre teknikleri ve moleküler biyoloji uygulamaları' konulu bir hafta süren 8 ayrı kursla 200'ün üstünde bilim insanına sertifika eğitimi verdiklerini anlatan Karaöz, kursiyerlerin kendi kurumlarına döndükten sonra da birçok ortak proje başlattığını ifade etti. Karaöz, "Yakın gelecekte alanında uluslararası referans olabilmek için çalışmalarımız devam etmekte" dedi.

KÖGEM'DEN BİR İLK DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 16:36:03
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 23:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?