3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Kore heyeti Hyundai Fabrikası'nda

İzmit’in Alikahya Beldesi’nde bulunan Hyundai Assan Fabrikası’nı ziyaret eden Güney Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Moo Hyun Roh, fabrika içinde yapılan törenle Kore Gazileri Derneği’ne iki adet Hyundai Starex hediye etti.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moo Hyun Roh’un ziyareti öncesinde Alikahya Beldesi sakinleri, cumhurbaşkanını görebilmek için belde girişinde yerini aldı. Vatandaşlar ellerinde Türk - Kore Bayrakları ve halk oyunları ekibi ile birlikte uzun süre Cumhurbaşkanı Roh’un gelmesini bekledi. Uzun süre sonra beldeye gelen Roh, vatandaşların şaşkın bakışları arasında alanda durmadan fabrikaya geçti.

Roh, yetkililerden fabrika hakkında bilgi alarak ardından eşi Moon Yang Suk ile birlikte, Kore gazilerine verilecek olan 2 adet Hyundai Starex’in anahtar teslim törenine geçti. Törene Roh’un yanısıra Hyundai Motor Company Başkanı Mong-Koo Chung, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kocaeli Valisi Erdal Ata, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çalışanlar katıldı.

Kore halkı olarak gazilere şükran borçlu olduklarını dile getiren Moo Hyun Roh, "Hyundai Assan Kore’de bir örnektir. Fabrikada bin 700 çalışanımız bulunuyor. Yılda 60 bin üretim yapıyoruz. Bu, işçilerin ne kadar çalışkan olduklarını gösterir. Fabrika daha verimli olacaktır ve buna bağlı olarak da katmadeğeri yükselecetir. Fabrikanın yanısıra hep yanımızda olan Kore Gazilerine de tekrar şükran borçlu olduğumuzu söylüyorum. Kore savaşında bizim yanımızda 740 şehit, 407 esir, 2 bin yaralı verdi. Kore halkı olarak her zaman size şükran borçluyuz. Kore halkı için siz efsanesiniz" dedi.

Roh daha sonra 2 adet Hyundai Starex’in temsili anahtarını Kore gazilerine hediye etti. Cumhurbaşkanı Roh’a Kore Gazileri de plaket ve kitap hediye etti. Törenin ardından Roh, fabrikadan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 16:22:26
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 09:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?