5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Koreli Bakan Kocaeli'de

KORE DIŞ TİCARET BAKANI KOCAELİ'NDE

Hyundai'nin Kocaeli'ndeki fabrikasını ziyaret eden Kore Dış Ticaret Bakanı Kim Jong Hoon, Türkiye'de yatırım yapan Kore şirketlerinin üretim ve istihdam konusunda gelişmesini umut ettiğini söyledi.

Kocaeli'nin Ali Kahya beldesindeki Hyundai Fabrikası'na gelen Kore Dış Ticaret Bakanı Kim Jong Hoon, fabrika personeli tarafından çiçeklerle karşılandı. Türkiye'ye dış ticaret görüşmelerinde bulunmak üzere gelen Kim Jong Hoon, Hyundai fabrikasına gerçekleştirdiği ziyarette yetkililerden üretim ve şatış konularında bilgi aldı. Ziyaret sonrası Türkiye ile Kore arasındaki dış ticaret anlaşmasını değerlendiren Hoon, "Anlaşmadan sonra Türkiye ile Kore arasındaki ticaret daha da gelişecektir. İki ülke arasındaki anlaşmanın bir sene içerisinde olacağını umuyorum. Türkiye'ye yatırım yapan Hyundai gibi Kore şirketlerinin üretim ve istihdam konusunda daha da gelişeceğini tahmin ediyorum. Bu sayede iki ülke arasındaki ilişkiler artacaktır" dedi.

Açıkalamaların ardından fabrikadan ayrılan Kore Dış Ticaret Bakanı Kim Jong Hoon, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşmek üzere Ankara'ya hareket etti.

KORE DIŞ TİCARET BAKANI KOCAELİ'NDE
KORE DIŞ TİCARET BAKANI KOCAELİ'NDE
KORE DIŞ TİCARET BAKANI KOCAELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:46:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?