6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Körfez her gün temizleniyor

KÖRFEZ HER GÜN EV GİBİ TEMİZLENİYOR

Dünyanın en güzel koylarından biri olan Kocaeli Körfezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla hak ettiği güzelliğe kavuşuyor. Faaliyete geçirdiği arıtma tesisleriyle fabrika ve evsel atıkların denize akmasını engelleyen Büyükşehir, deniz uçağıyla Körfez’i tehdit edenleri her gün havadan denetliyor. Büyükşehir tarafından 2007 yılından bu yana kullanılan deniz süpürgeleri ise deniz yüzeyindeki pislikleri temizleyerek tertemiz bir Körfez için haftanın 6 günü yol alıyor.

Deniz süpürgeleri körfezdeki yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesinde kullanılıyor. Süpürgeler, üzerinde bulundurduğu teçhizat ve mekanik toplama ünitesi sayesinde her türlü kirliliğe müdahale edebiliyor. Deniz Temizleme Tekneleri ile 2007 yılından bu yana yaklaşık olarak 260 ton atık denizden toplandı. Toplanan atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek burada bertaraf ediliyor. Temizleme araçları, gerektiğinde gemilerden kaynaklanan kirlilik ile ilgili denetleme yapmak amacıyla da kullanılabiliyor.

Daha önceleri 1 adet olan deniz süpürgesi 2011 yılı itibariyle 4 adete ulaştı. Deniz süpürgelerinden Başaran-I isimli deniz temizleme aracı İzmit Körfezi’nin doğu tarafında Başaran II isimli deniz temizleme teknesi ise Eskihisar bölgesinde görev yapıyor. Çevrem isimli deniz temizleme aracı Fuar Göleti’nde ve Çevrem II isimli deniz temizleme aracı ise Marina ve Sekapark bölgelerinde hizmet veriyor.

KÖRFEZ HER GÜN EV GİBİ TEMİZLENİYOR
KÖRFEZ HER GÜN EV GİBİ TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2011 Pazar 15:51:04
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 10:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?