2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Körfez'deki kirliliğe suçüstü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı deniz denetim uçağı, havadan yaptığı kontrollerde İzmit Körfezi'ni kirleten bir tesisi suçüstü yakaladı. 

Rutin çevre kontrolleri için deniz uçağı ile havalanan belediye yetkilileri, İzmit Körfezi'nin güney kısımlarında deniz üzerinde beyaz renkli yoğun bir kirlilik tespit etti. 

Yeniköy açıklarında yoğunlaştığı gözlenen kirliliğin Ilıca Deresi'nden geldiği, bu dereyi ise beldede faaliyet gösteren Liman İşletmeleri A.Ş. (LİMAŞ) isimli kıyı tesisinin kirlettiği belirlendi. Kirliliğin fotoğraf ve kamerayla tespitinin ardından deniz uçağı suya iniş yaparak numune aldı. Bölgeye giden deniz kontrol teknesi de, çeşitli incelemelerde bulundu. Bölgeden alınan numunenin incelenmesi sonucu, çarşamba günü tespit edilen, perşembe itibariyle Başiskele sahillerine vurmaya başlayan beyaz tabakanın Palmoil isimli bitkisel bir yağ olduğu belirlendi. Söz konusu bitkisel yağın hammadde olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. 

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı deniz uçağının tespit ettiği kirlilikle ilgili olarak gerekli yazışmaların tamamlandığı ve konunun Kocaeli Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne iletildiği öğrenildi. Deniz uçağı aynı gün gerçekleştirdiği denetimde, denizi kirlettiği tespit edilen Ocean Beauty isimli Gürcistan bandıralı bir gemiye de 55 bin 995 YTL para cezası kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?