30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Körfez'e 2 yeni deniz otobüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, filosuna iki deniz otobüsünü daha kattı.
 
Norveç'ten 2 milyon 550 bin dolara satın alınan iki deniz otobüsü, Mart ayı içinde Körfez'e getirilecek. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın başkanlığında Kaptan Celal Turanoğuz ve Baş Mühendis Sabri Kazan'dan oluşan heyet Norveç'e giderek, uluslararası pazarda satışa çıkartılan gemileri inceledi. Deniz otobüslerinin teknik donanımını inceleyen heyet, TEDNO ve BARONEN isimli iki gemi hakkında olumlu rapor verdi. Teknik heyetin bütün detayları ile incelediği TEDNO isimli kamaran tipi gemi 29 metre uzunluğunda ve 178 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 30 knots servis süratinde saatte 460 litre yakıt sarfiyatıyla kış şartlarına en uygun olan deniz otobüsü 1992 yılında yapılmış. BARONEN isimli deniz otobüsü ise 24 metre uzunluğunda ve 126 yolcu kapasitesine sahip. 26 knots servis süratinde saatte 250 litre sarfiyatıyla kış şartlarına uygun olan deniz otobüsü de 1994 yılında imal edildi. 

Katamaran tipi gemilerin en büyük özelliklerinin batma riskinin olmadığını belirten Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, "Büyükşehir olarak, Körfez'in iki yakasını bir araya getireceğimizi söyledik. Bu konuda da ciddi adımlar atıyoruz. Deniz filomuzu Norveç'ten satın aldığımız iki yeni deniz otobüsümüz ile güçlendirdik. Mart ayı içinde Körfez'de hizmete girecek olan iki yeni deniz otobüsümüz ile güvenli bir ulaşım sağlanacaktır" dedi.
 
İki deniz otobüsünün Büyükşehir Belediyesi'ne 2 milyon 550 bin dolara mal olacak. Özellikle yaz sezonunda bir günde 136 sefer yapılan deniz ulaşımı, güvenli ve batma riski bulunmayan deniz otobüslerine emanet ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, alınan bu deniz otobüsleri ile Körfez içindeki ulaşılımını, bundan sonra 4 deniz otobüsü ile yapacak.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 14:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?