3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

'Körfezi cazibe merkezi yapalım'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Körfezi cazibe merkezi haline getirmeyi hedefledik" dedi.

İnterteks’te Ünyap Fuarcılığın organizasyonu ile açılan "5. Marmara Uluslararası Yapı Malzemeleri, Teknolojisi ve Dekorasyon Fuarı"nın açılışında konuşan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin dünyada sanayi kenti olarak bilindiğini söyledi. Buna rağmen sanayiyi yeterince değerlendiremediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Değerlendirmemiz için odalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte alınan her kararın altına imzamı atarım" diye konuştu. Altyapı itibariyle ne yapmaları gerekiyorsa hazır olduklarını dile getiren Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"Kocaeli’yi sanayi kentinin yanında turizm kenti de yapmamız gerekir. Bunun için de yatırım yapmamız gerekiyor. Sanayicisi, tüccarı ile birlikte önce körfezimizi cazibe haline getirmeliyiz. Şehrin gelişmesi için odalardan ve sivil toplum örgütlerinden katkı alıyoruz, almaya devam edeceğiz. Biz Büyükşehir Belediye yönetimi olarak taşın altına elimizi koyduk. Hep birlikte esnafı, tüccarı, yatırımcısı ile beraber yürüyüp, şehrin kalkınması için çalışacağız.”

“12 AY FUAR AÇMALIYIZ”

Kocaeli Valisi Erdal Ata ise Kocaeli’nin sanayi kenti olduğunu belirterek, "Ancak ürettiğimizi pazarlayamıyoruz. Burada bir çok vilayetin sahip olamadığı bir fuar alanına sahibiz. Burada yılın bir ayı değil, 12 ayı fuar açılması gerekir. Bu konudaki en önemli görev ise Sanayi Odası ile Ticaret Odasına düşüyor” şeklinde konuştu.

4 GÜN SÜRECEK

14 – 17 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan Marmara Yapı 2005 Fuarı'nın açılışına AKP İl Başkanı Fikri Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Üryap Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Aytemur, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Akyurt Bozkurt, Marangozlar Odası Başkanı Cahit Özay ve bir çok firma yetkilisi katıldı. Fuara 62 firma katıldı.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 13:12:59
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?