5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Körfez'i 'ÇEVREM' süpürecek

İZMİT KÖRFEZİNE İKİNCİ DENİZ TEMİZLEME ARACI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit körfezini korumak maksadıyla ikinci deniz temizleme aracını hizmete sokuyor.

"ÇEVREM" isimli deniz temizleme botu diğer deniz süpürgesinin yaptığı bütün işleri yapabiliyor. Deniz yüzeyinde bulunan atıkları toplayabiliyor, petrol ve petrol türevi kirlilik tabakalarının temizlenmesine yardımcı oluyor. Gerektiğinde denetleme botu olarak kullanılabiliyor. Bununla birlikte diğer tekneden farklı olarak sığ bölgelerde çalışma yapabiliyor, kısa mesafede yüksek manevra kabiliyeti ile avantaj sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, "ÇEVREM" adlı yeni deniz temizleme aracını ocak ayı itibariyle faaliyete geçirecek. 6,50 metre uzunluğunda, 2.35 metre genişliğinde ve 2 bin 200 kilo ağırlığında olan deniz temizleme aracı, aynı zamanda yangın ile mücadelede de kullanılabilecek. Temizleme araçlarından gerektiğinde gemilerden kaynaklanan kirlilik ile ilgili denetleme yapmak amacıyla da faydalanılıyor.

İzmit körfezinde çeşitli yerlerde yüzer halde bulunan veya birikinti yapan katı ve sıvı atıkların temizlenmesi amacı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2007 Haziran ayından bu yana "BAŞARAN 1" deniz süpürgesi ile hizmet veriyor. Ekipler tarafından İzmit körfezinde yapılan çalışma ile 2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 25 ton, 2009 yılında yaklaşık 50 ton atık toplanmıştır. Toplanan atıklar İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü'ne gönderilerek burada bertaraf edilmesi sağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 16:00:03
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?