2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Körfez'in ciğerleri yandı

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Kirazlıyalı beldesi Kalburcu köyü mevkiinde çıkan orman yangınında, 15 hektarlık ormanlık alan kül oldu.

Saat 14.00 sıralarında Kalburcu köyü ile Kirazlıyalı beldesi arasında, yol kenarında başlayan ve sigara izmaritinin sebep olduğu iddia edilen yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Körfez Grup Amirliği ekipleri müdahale etti.

Rüzgarın etkisi ile geniş bir alanda etkili olan yangına; Hereke, Derince, İzmit ve Dilovası İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, takviye araçları ve su tankerleriyle de müdahalede bulundu. İş makinelerinin de kullanıldığı söndürme çalışmalarına, Çevre Orman İl Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz katkıda bulundu.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen giderek büyüyen yangın için Bursa ve İstanbul'dan 2 helikopter sevk edildi. Yangına ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir yangın söndürme uçağı da müdahale etti. Vatandaşların da katıldığı söndürme çalışmaları sırasında, alevlerinin arasında kalan bir kaplumbağa da kurtarıldı.

Yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu yangın 2 saatlik bir çalışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları halen sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 19:05:31
Güncelleme :13 Eylül 2008 Cumartesi 19:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?