3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

KOÜ'de 'Akademik Giysi' töreni

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) "Geleneksel Akademik Giysi" töreninde, öğretim görevlileri, profesör ve doçentlik cüppelerini giydi.

İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen KOÜ "Geleneksel Akademik Giysi" törenine Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Baki Komsuoğlu, 15. Kolordu Komutanı Koorgenal Zafer Özkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülser Ustaoğlu ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan akademik giysi töreninde, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin müzik dinletisi gerçekleştirildi. Üniversitenin tanıtım filminin gösterimi sonrasında bir konuşma yapan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, üniversitenin önümüzdeki yıllarda daha da gelişeceğini dile getirdi.

Törende Tıp Fakültesi’nden Nilgün Bilen, Cengiz Erçin, Ahmet Hamdi Ilgazlı, Nazım Mutlu, Sıtkı Özdamar, Doğan Gülkaç, Aytül Çorapçıoğlu, Hüsnü Efendi, Rebiay Kıran, Demir Kürşat Yıldız, Füsun Yıldız, Arzu Serpil Aslan, Semih Özeren, Mustafa Yıldız ve Zafer Cantürk; Fen Edebiyat Fakültesi’nden Cavit Uyanık, Arif Demir; Mühendislik Fakültesi’nden Muharrem Yılmaz, Haluk Konak, Coşkun Özkan, İlhan Tekin Öztürk, Nurettin Abut ve Şerif Barış; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Selman Erdem, Nihat Erdoğmuş; Hukuk Fakültesi’nden Mustafa Koçak, Emine Yasemin Öztek; Sağlık Yüksek Okulu’ndan Süreyya Karaöz; Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan Yavuz Taşkıran; Arslanbey Meslek Yüksek Okulu’ndan Alaattin Bobat; Karamürsel Meslek Yüksek Okulu’ndan Erol Köktürk profesörlük cüppesini giydi.

Doçent cüppesini ise Tıp Fakültesi’nden Zeynep Cantürk, Ahmet Vural, Cüneyt Özsütçügil, Selami Sözübir, Sarper Erdoğan, Cannur Dalçık, Sevgiye Özkara, Ayşe Cefle, Gülseren Yücesoy, Ümit Tural ve Gür Akansel; Fen Edebiyat Fakültesi’nden Fatma Kandemirli, Osman Bozdağ, Aynur Koçak, Serdal Pamuk ve Sibel Zor; Mühendislik Fakültesi’nden Feyzi Gürel, Muzaffer Eren; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Yusuf Bayrak Tutan ve Hamza Ateş; Hukuk Fakültesi’nden Sevtap Yokuş Veznedaroğlu ve Seyithan Deliduman; Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yılmaz Aydın ve Özer Kanburoğlu; İletişim Fakültesi’nden Mete Çamdereli, Adnan Kavak, Namık Yener ve Mustafa Çanakçı giydi. Tören, cüppe giyiminin ardından kokteyl ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 23:17:06
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 13:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?