3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Köyler suya kavuşuyor

Yenidoğan’a 4, İzmit merkeze sadece 6 kilometre uzaklıkta bulunan Arızlı ile Kulfallı ve Ağaköy sakinlerinin yüz yıllardır devam eden su çilesi, bu ay içinde son bulacak.

Halen bölgede çalışmalarını devam ettiren İSU, üç köyün tamamına mayıs ayı içinde Yuvacık Barajı’ndan su vermeye başlayacak.

İSU’nun kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde görmek için Arızlı Köyü'ne giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köy kahvesinde Arızlılılarla sohbet etme imkanını da bulan Şeker, su sorununun çok yakın bir zamanda ortadan kalkacağını ifade ederek, "Annelerimiz ve hanımlarımız dua edecek" dedi. Şeker, Arızlı ile birlikte Ağaköy ve Kulfallı’ya da su götüreceklerini söyledi.

İSU’nun geçtiğimiz yıllarda ciddi anlamda yatırım yapmadığını, bu yıl ise 40 trilyon liraya yakın yatırım yapacağını vurgulayan Şeker, "Kısa süre içinde bütün köylere su vereceğiz. Suyu olmayan köy bırakmayacağız. Bunun ilk adımını Üçtepeler’de yaptık. İkinci adımı ise Arızlı’dan atıyoruz. Mayıs ayı içinde bölgeye su vermeye başlayacağız. Bundan sonra Atatürk’ün dediği gibi, köylü milletin efendisi olacak" ifadesini kullandı.

İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül de çalışmalarla ilgili teknik bilgiler aktardı. Bölgeye Umuttepe hattından su verdiklerini kaydeden Sarıgül, 15 gün içinde Kulfallı köyüne de su vermeye başlayacaklarını, çalışmalarla yaklaşık bin 500 kişinin evine Yuvacık Barajı’ndan temiz, bol ve düzenli su ulaşacağını anlattı.

Saraybahçe Belediyesi Başkan Vekili Osman Nuri Erturan'ın da hazır bulunduğu sohbet toplantısında en çok dikkat çeken konuyu, Arızlı Köyü muhtarı Selahattin Aracı yaptı. "Ben 55 yıldır bugünü bekledim" diyerek sözlerine başlayan Aracı şunları söyledi:

"Değerli misafirler, beni kırmadınız, köyümüze gelip bizleri şereflendirdiniz. Beni bağışlayın, bu davet için suyun bitimini bekleyemedim. Çünkü ben ve köylüm susuz yaşamanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Burası Kerbela idi. Suyun açılışında bayram ilan edeceğiz."

Köylünün yüzünü güldüren sohbetin ardından konuklara yine köylüler tarafından mancarlı pide, börek ve ayran ikramında bulunuldu. İSU Genel Müdürü Sarıgül daha sonra Başkan Vekili Şeker ile köylülere çalışmaları yerinde özetledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 12:18:58
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?