3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Köylünün suçu ne?

Kocaeli, bu aralar "Burası Türkiye" dedirten olayların içinde. "İçinde" demek az. Resmen çalkalanıyor.

Greenpeace örgütünün Izmit’te serbest beslenen tavukların yumurtalarından yapılan numune çalışmasında alarm verecek seviyelerde dioksin ve HCB (heksaklorabenzen) tespit edildiğini açıkladığından beri Kocaeli çalkalanmakta.

Greenpeace raporunu açıkladıktan sonra bütün gözler İZAYDAŞ çöp arıtma tesisine çevrildi. Durumun ciddi boyutlara ulaşmasından sonra AKP İl Başkanı Fikri Işık ve İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün olaya el koydu. Şengün, "TÜBİTAK`ın bize verdiği raporlara göre bölgede ciddi bir dioksin birikimi yok" açıklamasında bulundu. Fakat bu açıklamalar, bu çalışmalar köylünün mağdur olmasını engelleyemedi.

Sonuçta köylü elindeki sütü ve yumurtayı satamaz oldu. Sütler derelere dökülmeye başladı. Köylü tedirgin bir durumda. İnsanlarda da olumsuz etkiler yapmasından çekiniliyor. Fakat 16 Nisan 2005 Cumartesi günü Sağlık İl Müdürü Dr. Fikret Ak, 6 ay önce Alikahya bölgesinde genel sağlık taraması yapıldığını, Çöp Fabrikasından kaynaklanan hiçbir olumsuzluğa rastlanmadığını söyledi.

Fakat işlemin 6 ay önce gerçekleştirilmesi köylünün ve Kocaelilinin içini rahatlatmadı. Kocaeli Milletvekili Dr. Nevzat Doğan da bu aşamada yapılacak sağlık taramasının bölgede paniği arttıracağını öne sürdü. Dr. Doğan, “Resmi raporların sonuçlarını bekleyeceğiz. Olumsuz bir durum varsa, en donanımlı ekiplerle bölgeye gideriz” dedi.
Konuyu toparlamak istersek:

Greenpeace : İzmit'te yumurtalar zehirli

İzaydaş: Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Tüm değerler normal.

Sağlık Müdürlüğü: 6 ay önce insanlarda herhangi bir hastalık yoktu. Fakat şu an sağlık taraması paniği artırır.

Köylü: BİZİM SUÇUMUZ NE?

Saygılarımla

 

 

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 21:13:11
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?