3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Krizi bakan çözdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden atılan 28 işçi, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları eyleme, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin araya girmesiyle son verdi.

İşten atılan ve tazminatlarının 7 taksitte ödenmesini kabul etmeyerek belediye önünde yatıp kalkan 28 işçinin eylemini, devreye giren Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe çözdü. Bakan Pepe'nin talimatıyla AK Parti İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Fikri Işık başkanlığında biraraya gelen Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü kısa bir görüşmenin ardından masadan anlaşarak kalktı. Belediye, işçilerin tazminatı olan 850 milyarı 3 taksitte ödemeye ikna edilirken, birinci taksidin Temmuz ayında 250 milyar, ikinci taksidin Ağustos ayında 350 milyar ve 3 taksidin de Eylül ayında 250 milyar olarak ödenmesine karar verildi.

Başından beri işçileri mağdur etmeyecek çözümler aradığını söyleyen Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, "Belediyenin imkanları ölçüsünde bir ödeme planı hazırladık. Ama işçi arkadaşlar bunu kabul etmediler. Bizim imkanlarımız bu kadardı. Ancak Bakan Osman Pepe'nin desteği ile anlaşma zemini bulduk. Biz kimsenin atılmasını istemezdik. Ancak şartlarımız bu" dedi.

AK Parti İl Başkanı Fikri Işık ise, "İki taraf da biraz fedakarlık ederek sorunun çözümüne katkıda bulundu" şeklinde konuştu.

Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü, günlerce süren karşılıklı suçlamaların ardından tokalaşarak yapılan anlaşmayı kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:42:50
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?