8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Küçük Esin için umut azalıyor

İzmit’le MDS hastası 8 yaşındaki Esin Köse için umutlar tükenmek üzere. Geçtiğimiz yıl hematolojik MDS hastalığına yakalanan lösemili Esin için harekete geçen yetkililerin iki ay süren sessizliği, Köse ailesinin umutlarını sona yaklaştırdı. SSK mevzuatı nedeniyle yurt dışında kemik iliği nakli yaptırtamayan Köse ailesi, yardım kampanyasının da bekleneni vermediğini açıkladı.

Üç hafta önce SSK İzmit Bölge Müdürlüğü’ne mahkeme kararını ileten baba Ahmet Köse, suskunluğun hala sürdüğünü ifade ederek, "Geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan tedavinin finansal sorunları kısmında fon ayrılacağına dair söz almıştık. Yardım kampanyasında da motor gücü oluşturması açısından kanser ilaçları üreten firma ve ünlü bir sanatçıdan da destek sözü aldık. Fakat aldığımız sözlerin üzerinden 2 ay zaman geçti. Bir gün dahi Esin için çok önemliyken biz iki aydır kaderimize terk edildik. SSK üst düzey yöneticilerinin sessiz kalması ve açılan yardım kampanyasının bekleneni verememesi umutlarımızı tüketme aşamasına getirdi" dedi.

İstanbul’da tedavisi süren Esin’in gözleri önünde eriyip gitmesine razı olamayacaklarını belirten Baba Köse, "39 derecenin üstünde ateşle sağlığına kavuşmayı bekleyen yavrumuz için gönüllü kan vericiler de tükendi. Artık para karşılığı gerekli kanı temin ediyoruz. Kemoterapi ise tedavide sadece yüzde 25 şans tanıyor. Bugüne kadar yardım kampanyasından sadece 60 milyar lira bağış elde ettik. Bu miktar yurtiçi masraflara bile yetmiyor. Bir hafta daha bekledikten sonra tekrar yasal süreci başlatacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvurarak SSK üst düzey yöneticileri hakkında kişisel sorumluluklarını yerine getirmediklerine dair dava açacağız. Artık zaman kaybetmeye tahammülümüz kalmadı" diye konuştu.

kocaeli
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?