2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kurban satış ve kesim yerleri ilaçlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerini ilaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren kurban satış yerleri ve Büyükşehir Belediyesi mezbahalarında ilaçlama ve dezenfekte çalışması yapıyor. Modern araç ve ekipmanlarla yürütülen çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve Veteriner Daire Başkanı Fatma Dilber yerinde kontrol etti.

İncelemeler sırasında vatandaşların memnuniyeti gözden kaçmadı. 11 mezbaha ve 6 örnek kesim yerleri oluşturarak hijyenik şekilde kesimlerin yapılabilmesini sağlayan Büyükşehir bu uygulama ile de hayvan ve insanlara geçebilecek hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Dr. Osman Poyraz, halk sağlığını korumaya yönelik bu çalışmanın önemini vurgulayarak, hayvan satış yerleri ve mezbahalarda yapılan ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri ile salgın hastalıkları kaynağından çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Poyraz, uygulanan çalışma ile karasinek gibi haşerelerin hayvanlara zarar vermesinin ve hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıkların önleneceğini aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?