3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Kurtuluş gününde pilav izdihamı

İzmit’in kurtuluşunun 84. yıldönümü nedeniyle Bağçeşme Şehitler Koruluğu’nda yapılan etkinlikte, vatandaşlar ilk olarak Kur’an dinledi, daha sonra ise dağıtılan pilava hücum etti.

İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü nedeniyle Şehitler Koruluğu’nda düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, 45 dakika boyunca cami hocaları tarafından okunan Kur’an’ı dinledi. Vatandaşlar, korulukta bulunan banklarda ve çimenlerin üzerinde Kur’an dinleyerek dua etti. Kur’an okunmasının ardından 5 yıldan beri geleneksel olarak yapılan etli pilav dağıtımına geçildi. Garsonların vatandaşlara pilav götürmesi düşüncesi de geleneksel hale gelen pilav izdihamını önleyemedi.

Koruluğun çeşitli yerlerine konulan pilav kazanlarından tepsilerle vatandaşlara pilav götürecek olan garsonlar, yolun yarısına gelmeden vatandaşların hücumuna uğradı. Tepsilerdeki pilavlara ulaşmak için garsonları sıkıştıran vatandaşların bazıları, pilav tabaklarına kavuşurken bazıları ise, pilav dolu tabakları kafalardan aşağı yere düşürdü.

Kazanların yanından çıkan garsonları gören vatandaşlar, bir kap pilav alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Tepsilerden yere düşen pilav tabaklarına de saldıran çocuklar, garsonlara zor anlar yaşattı. Vatandaşların bazıları pilav mücadelesinden eli boş çıkarken, bazıları ise pilav turunu ikinci kez yaptı. Bir tabak pilavın ardından 2. tabağı da almaya çalışan vatandaşlar, yetkilileri sinirlendirdi. Pilav almak isteyen vatandaşlar daha sonra garsonları bırakıp kazanlara yöneldi. Kazanların başlarına giden pilavcılar, dağıtılan tabaklardan alabilmek için birbirlerini ezdi. Vatandaşlara pilav yetiştirmek için ter döken garsonlardan bir tanesi ise, izdiham nedeniyle dengesini kaybedip yere düştü. Güçlükle yerden kalkan garsonun daha sonra ise gömleği yırtıldı. Yırtılan gömleğini vatandaşlara göstererek geri çekilmelerini isteyen garsonun tüm çabaları boşa çıktı. Korulukla pilav almak için birbirleriyle adeta savaşan vatandaşlardan geriye çimlerin üzerine dökülen pilav taneleri ve çöpler kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 00:15:46
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 14:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?