6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Lale festivali görsel şölene dönüştü

KOCAELİ'DE LALE FESTİVALİ GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Geleneksel 4. Lale Festivali Sekapark’ta start aldı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Lale Festivali 1,5 milyon lalenin farklı figürlerde dikildiği Sekapark’ta gerçekleştirildi. 8 bin metrekarelik alan üzerinde düzenlenen festivalde vatandaşlar akın etti. Program, gün boyunca çocuk yarışmaları, oyun parkurları, amatör sanatçılar, sürpriz hediyeler ve ikramlarla sürdü. Festivale Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın ve Ercan Yazıcı ile daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival de ‘En Güzel Lale’ yarışmasına ilgi oldukça fazlaydı. Kocaeli’nin her köşesinden birbirinden güzel 323 lale yarışmaya katıldı. Özel Saksılar içinde getirilen laleler, 6 kişiden oluşan jüri tarafından seçilecek. Buna göre yarışma da; birinciye 1500 lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, dördüncüye 500 lira, beşinciye 400 lira, 150 mansiyona da 100'er lira para ödülü verilecek. Ödül töreni Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Lale Festivali’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Lale’nin Türk Kültür Tarihin de önemli bir rolü olduğuna dikkat çekti. “Dördüncü Lale Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki sizin ve çocuklarımızın gönlü bu çiçeklerden daha güzel. Çünkü gönüller güzel olmasa bu güzel çiçekler yetişmez. Bu çiçekler kalbimizin güzelliklerini yansıtıyor. Eğer sizin güzellikleriniz olmasaydı inanının bunların hiçbiri olmazdı. Tabi lale apayrı bir çiçek... Rengârenk güzellikleri temsil ediyor. Çok kısa sürmesine rağmen laleler bize dünya hayatını anlatıyor. Belki de kısa ömrümüzü hatırlatıyor. Bu yüzden yaptığımız her iş güzel olmalıdır” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl Sekapark’a 1,5 milyon lale dikti. Sonbaharda dikilen laleler kenti adeta bir çiçek bahçesine çevirdi.

KOCAELİ'DE LALE FESTİVALİ GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ
KOCAELİ'DE LALE FESTİVALİ GÖRSEL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 12:34:00
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 01:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?