30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Lalelerle AKP reklamı

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde 1.5 milyon lale dikerken, Gebze’de D-100 ve TEM’e çıkış yoluna cepheli kavşakta lalelerin AKP amblemi olan ampul şeklinde dikilmesi şaşkınlıkla karşılandı. 

Gebze’nin Yenimamahalle semtindeki kavşakta bulunan yeşillendirilmiş alana dikilen ve sayısının 4 bin 500 olduğu belirtilen lalelerin, AKP'nin amblemi olan ampul şeklinde dizayn edilmiş olması herkesin dikkatini çekiyor. 

CHP Gebze İlçe Başkanı İsmet Kara, iktidarın kamunun yararına harcaması gereken paraları, kendi partisinin reklamı amacıyla kullandığını, bunun bir örneğinin de lalelerin AKP amblemi şeklinde dikilmiş olması olduğunu söyledi.

İsmet Kara, “Bu çok iyi bir olay değil. 15 yıla yakındır Gebzeyi yönetiyorlar. 4 yıla yakın iktidardalar. Bugün Gebze’nin bir çok sokağı girilmeyecek durumda ve bir çok da sıkıntı var. İsterdik ki bu paralar vatandaşın durumuna yarayacak bir şekilde harcansın. Ama ne yazık ki partizanca davranıp, hacamaları bu tip işlere yapıyorlar. Çiçek dikmekten başka da Gebze’ye verdikleri bir şey yok'' diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Kara, “Bu paralarda yetimin ve garibanın hakkı var. AKP kendi zihniyetinin dışında halka bir çalışma yapmıyor. Örneği de burada. Kendi partisinin amblemini yapmak gibi bir duruma gelmiş. İçler acısı olarak bakıyorum'' dedi. İsmet Kara, konuyla ilgili yetkililerin derhal araştırma başlatmasını istedi. 

Laleri diken Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Gebze Sorumlusu Ensar Emir ise, bunu ampul olarak yapmadıklarını, kentin anahtarını simgelemek için yaptıklarını ileri sürdü.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 12:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?