2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Lastik işçileri 'grev' dedi!

Lastik-İş Sendikası Good Year, Pirelli ve Brisa'da grev kararı aldı.

Aylardır süren toplu sözleşme görüşmelerinde sendika ve işveren arasında süren pazarlık anlaşmazlıkla sonuçlanınca grev kararı alındı.

4 binin üzerinde işçiyi ilgilendiren görüşmelerde son sözü işçiler söyledi.

Para konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine işveren sendikaya son bir teklifte bulundu. Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan sunulan son teklifi işçilerin oylamasına sundu. Yapılan oylama sonucunda işçilerin yüzde 80 gibi büyük bir bölümü greve evet deyince, lastik fabrikalarında grev başladı.

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, "Biz görüşmeleri masada bitirmek istiyorduk. Greve çıktığımız için üzgünüz. Ancak işveren ile diğer konularda anlaşmamıza rağmen ücret konularında anlaşma sağlayamadık. İşveren ile yaptığımız son toplantıda bize sunulan rakamları gerçek patronlarımız olan işçilerimizin onayına sunduk. Yapılan oylamada işçilerin büyük bölümü greve çıkılması yönünde oy kullandı. İşveren greve çıkılması halinde işten çıkarmaların olabileceği yönünde tehdit etti. Ancak biz güçlü bir sendikayız. İşçilerimizin her zaman arkasındayız. Alınan grev kararı işçilerimize hayırlı olsun" dedi.

Fabrikalara grev kararları asılırken, Lastik-İş Genel Başkanı Abdullah Karacan anlaşma umudu taşıdıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 16:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?