5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Lokantalara hijyen denetimi

KOCAELİ'DEKİ LOKANTALARA HİJYEN DENETİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kent genelindeki lokantaları gıda güvenliği açısından denetlemeye devam ediyor.

Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ve ilgili belediyenin Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler yürütülüyor.

Uzman ekipleri denetimler sırasında gıda güvenliği, işyeri ve personel hijyeni, alet ve ekipman hijyeniyle genel temizlik ve düzen konularında incelemeler yapıyor. Çalışanların sağlık muayenelerinin düzenli olarak yaptırılmasının bulaşıcı hastalıklardan korunmada önemli bir adım olduğunu vurgulayan ekipler, işyeri yetkililerinin gerekli özeni göstermelerini istedi. Denetimler sırasında son tüketim tarihi geçmiş, üretim izni olmayan, tekniğine uygun muhafaza edilmemiş, gıda maddesi olarak tüketilebilme özelliğini kaybetmiş veya gıda maddesi olarak tüketilebilme özelliğine sahip olmayan ürünlere el konuldu.

İşyeri ve personel hijyeniyle gıda maddelerinin saklama ve muhafaza koşullarının hastalık yapıcı etkenlerin ortaya çıkması açısından en yüksek risk faktörü olduğunu vurgulayan yetkililer, alınacak tedbirlerin halk sağlığını, halkın sosyal ve ekonomik durumunu doğrudan etkilediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:20:00
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?