30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Louai Sakka'dan yeni açıklamalar

 El Kaide Terör örgütünün üst düzey sorumlusu ve İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı saldırıların sorumlusu olduğu iddia edilen Louai Sakka, 11 Eylül ve İstanbul'daki saldırılarla kendisinin bir ilgisi olmadığını belirterek, "İstihbarat servisleri beni rahat bıraksın. Ben örgütün yöneticisi değilim. Sadece Antalya'da açık denizde İsrail gemilerine saldırı planım vardı. Sivillere saldırmak gibi kesinlikle bir amacım yoktu" dedi. 

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Louai Sakka, kendisini darp ettiğini iddia ettiği gardiyanlardan şikayetçi oldu. Louai Sakka bugün öğle saatlarinde Kandıra Adliyesi'ne getirildi. Jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemleri altında Kandıra Adliyesi'ne getirilen Louai Sakka, Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. 1 saat süren ifadede cezaevinde 20 gardiyanın kendisini darp ettiğini ve gardiyanlardan davacı olduğunu söyleyen Sakka, ifadesinin ardından savcıya önemli açıklamalarda bulundu. İstanul Barosu'ndan Avukatı Selahattin Karahan ile birlikte hazırlık soruşturması için ifade veren Sakka, savcıya yazılı olarak Amerika'da gerçekleşen 11 Eylül bombalı saldırılarıyla ve İstanbul'daki bombalı saldırılarla bir ilişkisinin olmadığını, ancak saldırıyı gerçekleştirenleri tanıdığını söyledi.
 
Sakka daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından cezaevi ring aracına götürülürken tekbirler eşliğinde önemli açıklamaları olduğunu haykırdı. Sakka, daha sonra cezaevine götürüldü.Sakka'nın götürülmesinin ardından açıklama yapan avukatı Selahattin Karahan, şunları söyledi: "Müvekkilim CIA ajanları tarafından sorgulandığını beyan etti. Rahatsız edildiğini ve hayatının tehlikede olmadığıın öne sürdü. Kendisinin kimseyle irtibatı olmadığını ifade etti. Sakka ifadesinde, "11 Eylül Amerikan sivil ve askeri hedeflere uçakla yapılan intihar saldırılarında uçaklarda bulunan 6 kişi Yalova'da saldırılardan önce askeri eğitim aldılar. Bunlar eğitim alırken Yalova'da Gökçedere Köyü'nde kalmışlar. Orada bir otel var. O otelde 20 adam vardı. Ben de tesadüfen orada onlarla karşılaştım. Böyle bir saldırı yapacaklarından kesinlikle haberim yoktu. 1999 yılı sonunda 2000 yılı başlarında oradaydım. Ben onların Amerika'da öyle bir saldırı yapacaklarını bilseydim, kesinlikle sivil hedeflere saldırmamalarını söylerdim. "Sivil hedeflere değil, Pentagon'a saldırın" derdim. Onlardan hiç haberim yoktu. Onlar sürekli orada eğitim yapıyorlar ve yakın köye doğru koşuyorlardı. Askeri eğitim yapıyorlar, geri geliyorlardı. Polis de bunlardan şüphelenince bunların hepsini topladılar. Ama adli suç unsuruna rastlamayınca geri bıraktılar. Bunlar eğitimlerini tamamlayıp Türkiye'den gittiler. 1 yıl sonra da 11 Eylül saldırıları oldu. Bunların isimleri ve resimleri açıklanınca bunlardan 6 kişinin Yalova'da eğitim alan kişiler olduğunu gördüm. Bu sebeple bağlantıyı kurdum. Benim 11 Eylül'le bir ilgim olmadığı gibi El Kaide'nin üst düzey yöneticisi olsam, onlarla bağlantım olsa, bu kişileri
yönlendirirdim. Benim felsefem sivillere saldırmamak' dedi". 

Antalya'da yakalandığını söyleyen Sakka'nın sadece İsrail turist gemilerine açık denizde saldırı planını beyan ettiğini kaydeden Karahan, "Sakka, burada kimseyle bir irtibatı ve ilişkisinin olmadığını söyledi. 11 Eylül'e katılan 6 kişinin adını söyledi. Ayrıca kampa katılmayan 2 kişinin de İstanbul'da Sirkeci'de bir otelde kaldığını söyledi. Türkiye'de giriş çıkış kapılarına bakıldığında bunlar görülecek. 11 Eylül ve İstanbul'daki saldırıları reddetti. Üst düzey yönetici gibi bir durumunun olmadığını ve istihbarat servislerinin kendisini rahat bırakmasını istedi. Bir suçtan cezaevine girdiğini ve bu suçtan yatıp cezasını çekmek istediğini beyan etti" diye konuştu. Karahan, müvekkilinin sigara içmediğini ancak koğuşunda 3-4 defa yangın çıktığını, olayın takdirini kamuoyuna bıraktığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 17:51:21
Güncelleme :14 Eylül 2007 Cuma 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?