30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Macaristan Büyükelçisi, Kocaeli'de

Macaristan Büyükelçisi İstvan Szabo Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etti. 

Ziyarette Başkonsolos Hanrov Szekoly ve Macar Kralı Tökeli İmre Derneği üyeleri hazır bulundu. Büyükelçi Szabo ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye'ye ocak ayında atandığını ve Türkiye'de daha öncede 2 kez çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, "Konuşmama Türk Milli Takımının Macaristan karşısında aldığı galibiyetten dolayı kutlayarak başlamak istiyorum. Bizim genç bir takımımız var. Umarım ileride genç takımımız ileride daha başarılı skorlar alır. Bizler için Tekirdağ, Kütahya ve Kocaeli'nin ayrı bir önemi var. Macar Kralı Tökeli İmre'nin mezarı Kocaeli'de. İlk olarak kralımızın mezar yerinde yapılan düzenleme ve anma törenleri için sayın valimiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu ziyareti Tökeli Derneği üyeleri ile birlikte yapıyoruz. İleriki yıllarda kurulmasını düşündüğümüz Tökeli Müzesi'ne destek aramaya geldik. Bu müze ve anıt mezar ile birlikte buraya pek çok Macar turist gelecek. Ziyaretimizin ikinci amacı ise ticari ilişkilerimizi arttırmak. Biz Avrupa Birliği'ne girdik. Sizlerinde girmesini destekliyoruz" dedi. 

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise tarihi ve kültürel pek çok ortak yanları bulunan iki dost ülkenin ticari anlamda da ortaklığının artaması yönünde çalışacaklarını söyledi. Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükelçi İstvan Szabo'ya günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Macar heyeti valiliğin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası ve İzmit Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 12:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?