5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Macaristan'da Kocaeli rüzgarı esti

MACARİSTAN'DA KOCAELİ RÜZGARI ESTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halk Oyunları Ekibi, Macaristan'ın Szekeşfehervar kentinde düzenlenen uluslararası halk oyunları festivaline katıldı.

Geçen yıl Romanya'da düzenlenen uluslararası halk oyunları yarışmasında dünya birincisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halk Oyunları ekibi, başarılarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Uluslararası Halk Oyunları Federasyon Birliği'nin (CİOF) Macaristan'ın Szekeşfehervar kentinde düzenlediği festivale aralarında Kanada, Tayvan, Buriyata, İtalya, Macaristan, Türkiye, Fransa, KKTC, Kostarika ve Hırvatistan'ın yer aldığı 10 ülke katıldı. Festivalde Türkiye'yi temsil eden Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu, 40 dakikalık gösterisi ile izleyenleri adeta büyüledi. Topluluk gösteri çerçevesinde Artvin, Trabzon ve Üsküp yöresinin oyunlarının yanı sıra 'Aşuk ve Maşuk'u sergiledi. Türk Gecesi'nde Kağıtspor Halk Oyunları oyuncuları tarafından yabancı dansçılara çiftetelli ve halay öğretildi.

Türk halayını öğrenen yabancı dansçılar, Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu ile dostluk halayı çekti. Öte yandan festivalin düzenlendiği kentin belediye başkanı Thbor Vinic Zaı de Türk ekibine yakın ilgi gösterdi. Başkan Zaı, Kağıtspor Halk Oyunları ekibi aracılığıyla aynı zamanda kardeş kentleri olan Kocaeli'ne ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na selam gönderdi.

Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu eğitmeni Murat İskenderoğlu da Başkan Zaı'ye pişmaniye ve saat kulesi maketi armağan etti.

MACARİSTAN'DA KOCAELİ RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:26:02
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 13:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?