5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Madde bağımlıları için dev adım

MADDE BAĞIMLILARINI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN DEV ADIM

Kocaeli'nde madde bağımlısı gençleri topluma kazandırmak için bütün kurumlar seferber oldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde İşkur, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Kocaeli'deki çeşitli işadamları dernekleri bir araya gelerek, madde bağımlılarının hayata kazandırılması için protokol imzaladı. Kocaeli sınırlarında 18 yaş üstü 100 madde bağımlısı rehabilite edilecek. Madde bağımlılarının yaşayabilecekleri sosyal ve kültürel problemlerinin engellenmesi, mesleki beceri kazandırılması kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

İmza töreninde bir konuşma yapan Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, "Bizim emniyet olarak genel anlamda gençleri uyuşturucuya alıştıran kişileri adalete teslim etmek ve bu kişilerin suç işlemesini önlemek gibi bir görevimiz vardı. Ancak biz bu gençleri topluma kazandırmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili çeşitli birimlerimiz aylardır çalışıyor. Şimdi daha güçlü bir adım atıyoruz. Bu projede bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğu ise, madde bağımlısı gençleri kimsenin görmezden gelemiyeceğini, herkesin bu gençleri topluma kazandırmak için üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. Madde bağımlısı gençlere günlük 15 TL'lik harçlık verilecek. Mesleki eğitimini tamamlayan bağımlılar protokole imza koyan oda ve işadamları dernekleri tarafından istihdam edilecek.

MADDE BAĞIMLILARINI TOPLUMA KAZANDIRMAK İÇİN DEV ADIM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 13:08:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?