2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Maganda kurşunu yaraladı

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde dün gece Milli Takım futbolcularının Hırvatistan galibiyetinden sonra silaha sarılan kimliği belirsiz magandanın tabancasından çıkan kurşun, 16 yaşındaki lise öğrencisi Cansu Bayırbaşı'nın kalçasından yaralanmasına neden oldu.

Olay Derince İlçesi Sırrıpaşa Mahallesi Denizciler Caddesi’ndeki belediyenin yaptırttığı amfi tiyatroda meydana geldi. Buradaki dev erkandan maç izleyen yaklaşık 1000 kişilik grup, penaltılarla Türkiye’nin zaferini ilan etmesinin ardından sevinç gösterisinde bulundu. Bu sırada magandalar da silaha sarıldı.

Maçı annesi Nebahat ile izleyen ve sevinç gösterilerine katılan Derince 19 Mayıs Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Cansu Bayırbaşı o sırada kalçasında yanma hissetti. Ardından kan aktığını gören Cansu Bayırbaşı, polisten yardım istedi.

Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cansu Bayırbaşı ameliyata alındı ve kalçasındaki mermi çekirdeği çıkarıldı ve balistik incelemeye gönderildi.

Hastanede tedavisi süren Cansu Bayırbaşı, sevinç gösterisi sırasında silah sesi duymadığını belirtirken, “Demek ki biri ateş açtı. O kalabalıkta mermi benim veya bir başkasının başına da isabet edebilirdi. Bu nasıl sevinmedir. Bu tür yerlere kimse silahla gelmesin” dedi. Cansu’nun babası Nedim Bayırbaşı “Kızım ölebilirdi de. Bu nasıl sevinmek” diyerek, magandanın bulunmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?