2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Mahalle sakinleri evlerinde mahsur kaldı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde evlerinin önüne belediye tarafından 2 metrelik duvar örülen mahalle sakinleri evlerinde mahsur kaldı. 

Gebze ilçesi Güzeller Mahallesi, 938 Sokak ve civarındaki yol çalışmaları devam ederken, evlerinin önüne 2 metre duvar çekilen mahalle sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Aralarında 75 yaşında Ayşe Yılmaz isimli ninenin de oturduğu evlerden dışarı çıkmak için kendi imkanları ile yaptıkları tahta merdivenleri kullanan mahalle sakinleri, Gebze Belediyesi'ne tepkili. Tek taraflı yol alındığını söyleyen Hatice-Necati Karakuş çifti ile bazı mahalle sakinleri, "Gebze Belediyesi bir süre önce mahallemizde yol çalışmalarına başladı. Ancak bu çalışmalar sırasında haksızlıklar oldu. Bizim bahçemizden 10 metre yola alınırken, bitişiğimizdeki ve karşıdaki binalara dokunulmadı. Adamını bulana dokunulmadığı söyleniyor. Ayrıca binamızın önüne belediye tarafından beton set yapıldığı için binaya girip çıkmakta zorluk yaşıyoruz. Annem Ayşe Yılmaz 75 yaşında, yan evde oturuyor. Nasıl girip çıkacak evine? Yol önceden 40 santim yüksekti, şimdi 2 metre oldu. Bizi buraya kapattılar. Kimseye bir kötülük yapmadık. Niye böyle yaptılar. Kapımın önündeki ağaçlarımı, asmalarımı kestiler. Merdivenimi yıktılar. Evde mahsur kaldım. Bir yere çıkamıyorum. Yol için yer alınmasına karşı değiliz, tek taraflı yol alınmasına karşıyız. Alınacaksa yolun her iki tarafından da alınsın" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Karakuş, "1998 yılında üst tarafta yolu parselleyip kendi adamlarına arsa çıkarttılar. Eski yolun üzerine de beş katlı bina dikildi. 1998'den bu yana belediyeye 10 itiraz dilekçesi verdim. Burası bir hukuk devleti. Dava açacağım" diye konuştu. 

Belediye yetkilileri tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, mahalle sakinlerinin iddiaları yalanlandı. Yolun tek taraflı alınmasının, bina yapılırken yolun bir tarafında çekme payına uyulduğunu, diğer tarafında uyulmadığından kaynaklandığı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 19:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?