2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Mahalle sakinleri yol kesti

Kocaeli'nde kırmızı ışıkta geçen bir minibüs sürücüsünün neden olduğu kazada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Ahmet Çakır'ın ölümünün yedinci gününde okutulan mevlüt sonrası mahalle halkı yol kesti. Minibüsleri tekmeleyen kızgın kalabalığı, jandarma ekipleri güçlükle sakinleştirdi.

Ahmet Çakır kullandığı otomobiliyle Uzunçiflik Beldesinde bulunan evlerine gittiği sırada D 100 Karayolu Özdilek ışıklar mevkiinde yeşil ışıkta dönerken Sakarya istikametinden gelen İzmit Adapazarı arasında yolcu taşıyan bir minibüs büyük bir hızla Çakır'ın kullandığı otomobile çarpmıştı. Kazada Ahmet Çakır kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken aralarından minibüs şoförünün de bulunduğu 16 kişi yaralanmıştı. Kaza sonra minibüs şoförü Nur Muhamet T. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ahmet Çakır'ın yedisinde Uzunçiflik Beldesinde bulunan evlerinden gerçekleşen mevlüt sonrası mahalle halkı ellerinde pankartlar üzerlerinde Ahmet'in resimlerinin bulunduğu tişörtler ile kazayı protesto etti. Evden D 100 Karayoluna kadar sessiz bir şekilde yürüyen mahalle sakinleri, karayolunun İzmit istikametini 10 dakika süre ile trafiğe kapattı. Ahmet Çakır'ın yakınları İzmit Adapazarı arasında yolcu taşıyan firmaların minibüsünün yanına giderek, "Alın size ben fazladan 3 YTL vereyim 1 yolcu için artık hızlı gitmeyin" derken bazıları da karşı şeritten geçen minibüsleri tekmeledi. Minibüs içinde bulunan yolcular olanları büyük bir korku ile izlerken olayların büyümesini jandarma ekiplerinin müdahalesi önledi. Mahalle sakinlerini yoldan çıkartan jandarma, yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.

İzmit Adapazarı arasında yolcu taşıyan minibüsler bir süre çeşitli noktalarda bekletildi. Mahalleli kazanın yaşandığı yerde kazanın olduğu saatte Ahmet Çakır için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Geçen hafta yaşanan kaza olay yerinde bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Ahmet Çakır'dan geriye ailesi birlikte gittiği piknikte çekilen görüntüler kaldı. Arabalara merakı ile bilinen Ahmet Çakır çektirdiği tüm resimlerde yanında bir araba olması dikkat çekti.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 12:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?