6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Malezyalı öğrenciler Kocaeli'de

MALEZYALI ÖĞRENCİLER KOCAELİ'DE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Festivali için Kocaeli’ye ilk olarak Malezya geldi.

Havalimanında ki valiz ve kontrol işlemlerinin ardından Kocaeli’ne hareket eden grup saat 11.00’de kente ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önüne gelen grup burada Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından çiçekle karşılandı. Burada fotoğraf çektiren grup ailelerle buluşmak üzere Nuh Çimento İlköğretim Okulu’na gittiler. Festival süresince Malezyalı arkadaşlarını misafir edecek olan öğrenciler yeni bir arkadaş edineceklerinden dolayı heyecanlı bir o kadar da mutlu olduklarını kaydettiler.

Öte yandan Pazar Çeçenistan, Madagaskar, Arnavutluk ve Fas Kocaeli’ye gelecek. Kırgızistan, Meksika, Slovenya ve Estonya ise Pazartesi günü ilimize ulaşacak. Daha sonraki günlerde de diğer ülke grupları kente gelmeye devam edecek. Etkinlikler kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılacağı törenle Sakapark’ta Oyuncak Müzesi açılışı gerçekleşecek. Daha sonra 41 ülkeden gelecek topraklarla ‘Dostluk ve Umut Ağacı’ dikilecek. Ayrıca 41 Maddelik Çocuk Manifestosu şişe içerisine konularak denize bırakılacak. 23 Nisan coşkusu Kocaeli’nde, 20 Nisan Çarşamba günü yapılacak Ulusal Egemenlik Yürüyüşü ile başlayacak. 41 ülkeden gelen 1000’i aşkın misafir ve onları evlerinde ağırlayacak olan öğrenciler, Yürüyüş Yolu’nda Kocaelililerle buluşacak ve kentle selamlaşacak. Nuh Çimento İlköğretim Okulu önünde saat 14.00’te başlayacak yürüyüş, Tarihi Tren İstasyonu yanından Merkez Bankası’nı takiben Yeni Cuma Camii’ne, Mimar Sinan Yaya Köprüsü’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında son bulacak. Dünyanın dört bir yanından kentimize gelecek olan dünya çocukları, Festival yürüyüşünün son durağı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Festival Açılışı’na katılacak. Saat 15.30’daki festival açılışında, çeşitli ülkelerin temsilcileri kültürlerini yansıtan dans örnekleri sergileyecek, folklorik şovlar gerçekleştirecekler. Dünyadaki bütün renkleri bir araya getirecek olan açılış, hediyeleşme programıyla son bulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonuna katılan bütün misafirler, 23 Nisan Cuma günü İsmet Paşa Stadyumu’ndaki törenlere katılacak. Saat 10.00’da başlayacak resmi törenlerde hazır bulunacak olan gruplar, aynı zamanda tören kortejinde de kostümleriyle yer alacak. Ayrıca 12 ilçede yabancı misafirlerin de katılacağı etkinlikler düzenlenecek. 23 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başlayacak ilçe programları kapsamında her ilçeye en az 2–3 ülkeden temsilciler gidecek ve belirlenen alanlarda çeşitli gösteriler gerçekleştirecek. Öte yandan Türkçe Olimpiyatları’nda dereceye giren yabancı öğrenciler de festival programı çerçevesinde ilimizde buluşacak. Türkçe şampiyonları en güzel eserlerini, kendilerine has ve güzel yorumlarıyla Kocaelililer için de seslendirecekler.

MALEZYALI ÖĞRENCİLER KOCAELİ'DE
MALEZYALI ÖĞRENCİLER KOCAELİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 14:48:03
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 12:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?