5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Mali disiplinden taviz yok

BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, kriz sonrası en hızlı toparlanan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, mali disiplin konusunda asla taviz verilmeyeceğini söyledi.

Bakan Nihat Ergün, Kocaeli Ticaret Odası'nın aylık olağan toplantısına katıldı. Toplantı; Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odsaı Başkanı İbrahim Keleş, sanayiciler ve işadamlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kriz sonrasında Türkiye'nin hızlı bir şekilde toparlandığını belirten Bakan Ergün, "Türkiye, yoluna güven ve istikrardan taviz vermeden devam edecektir. Bütçe açıkları geçen yıla göre yarı yarıya azaldı. Buradan vurgu yapıyorum. Türkiye'da üretilen ürünleri tüketmeye özen göstermeliyiz. Tüketim disiplini oluşturabilirsek cari açık konusunda önemli bir yol katedebiliriz" dedi.

 

"MALİ DİSİPLİNDE TAVİZ YOK"

Ergün, mali kural uygulamaları gelecek yıla kaldığı için yapılan eleştirilere, "Seçim için uygulamayı beklettiğimizi düşünenler var. Kimse merak etmesin, mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Biz kazanacağız diye bu ülkenin kaybetmesine izin veremeyiz" diye cevap verdi.

Referandumun Türkiye için kritik bir dönem olduğunu vurgulayan Ergün, "12 Eylül 1980'de Türkiye çok önemli bir kırılma yaşamıştır. 30 yıl sonra aynı tarihte daha demokratik bir Türkiye'nin kapıları açılacaktır. Anayasa değişikliği herkesi yakından ilgilendiriyor. Demokrasi ekonomik gelişmenin temel faktörüdür" şeklinde konuştu.

 

"RİSKLERİN SEBEBİ YARGIDIR"

Türkiye'deki risklerin çoğunun yargı kararından kaynaklandığının altını çizen Ergün, "Anayasa Mahkemesi, 367 kararı ile tarihi bir ayıba imza attı. Normal bir ülkede bu tip tartışmalar yaşanmamalı. Türkiye'nin normalleşme sürecinden rahatsız olan elit bir kesim var ve bu kişilerin sorunlarından besleniyor. Mevcut anayasa, bu haliyle birçok yanlış karara vardı. İnsanların eleştirmek yerine, içerik tartışmasına girmelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, konuşmasının ardından Kocaeli Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösterecek olan KOSGEB bürosunun açılışını yaptı.

BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
BAKAN ERGÜN KOCAELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 13:36:01
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 18:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?