2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Marketten bin 500 YTL çaldılar

Kocaeli'de müşteri olarak girdikleri marketten aldıkları tavuğun parasını ödeyen iki zanlı, kasiyerin bir anlık dalgınlığından yararlanarak kasadaki bin 500 YTL'yi alarak kayıplara karıştı. 

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Köseköy Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezine müşteri olarak giren 2 zanlı, reyonların arasında dolaşmaya başladı. Şarküteri reyonuna gelen zanlılar bir paket tavuk alarak kasaya geldi. Kasiyer Ayşe Kara'ya (20) aldıkları tavuğun parasını ödeyen 2 zanlı, kasiyerin bir anlık dalgınlığından yararlanarak para üstü vermek için açılan kasadan bin 500 YTL'yi alarak kayıplara karıştı. İki zanlının kasadaki parayı alarak hızla uzaklaşmaları, markette bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Zanlıların, marketteki onlarca güvenlik kamerasına yakalanmamak için şapka takmaları ve kafalarını hiç yukarıya kaldırmamaları, bir şahsın parayı alırken diğerinin ise kapıyı açık tutup etrafı gözlemesi dikkat çekti. 

İki zanlının iftar sonrası geldiğini belirten market müdürü Faruk Polat, "Müşteri olarak kasaya gelmişler, aldıkları tavuğun parasını verdiklerinde kasiyer bayan para üstü vermek için yazar kasayı açmış. Ancak bu esnada kasada bulunan günlük hasılatı alarak hızla kaçmışlar" dedi. 

Kasiyer Ayşe Kara ise iki genci müşteri sandığını ifade ederek, "Kasayı açtığım anda bütün parayı alarak kaçtılar. Koştum ama yetişemedim" diye konuştu. 

Olay sonrası jandarma ekipleri güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyerek 2 zanlının yakalanması için çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?