30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Marmara'ya kar geliyor

Marmara Bölgesi'nin yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların kar şeklinde görüleceği bildirildi. 

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin yarın Balkanlar'dan gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.
'
'Yağışlar kar şeklinde görülecek'' denilen açıklamada, yağışlı havanın yarın Marmara Bölgesi'nin güney ve batısında ''İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Yalova ve Balıkesir'de'', pazartesi günü ise bölgenin güney ve doğusunda ''İstanbul, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da'' aralıklarla devam edeceği ifade edildi. 

Açıklamada, 6 Şubat salı günü öğleden sonra yağışlı havanın bölgeyi terk etmesinin beklendiği belirtilerek, ''Halen mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları, salı gününden itibaren rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte hissedilir derecede artacak'' denildi. 

Hava sıcaklığının yarın ve pazartesi günü en düşük 1 en yüksek 4, 6 Şubat salı günü ise en düşük 2 en yüksek 8 derece olacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, ayrıca, yarın ve pazartesi günü beklenen aralıklı kar yağışı ile gece ve sabah saatlerinde görülebilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 15:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?