5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Mazot dolandırıcıları yakalandı

KOCAELİ'NDE SAHTE EVRAKLARLA MAZOT ÇALAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Kocaeli'nde, sahte evraklarla benzin istasyonlarını dolandıran 2 kişi yakalandı.

Kocaeli genelinde sahte evraklarla mazot hırsızlığı olaylarının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Şahısların sahte plaka taktıkları kiralık kamyonetle dolaşarak yolda kaldıklarını belirtip ellerindeki bidonlara istasyonlardan mazot doldurttuğu öğrenildi. Paranın kamyonette kaldığını söyleyen şahısların, üzerlerindeki sahte ruhsatı verip birazdan geleceklerini söyleyerek istasyonlardan ayrıldığı belirtildi. Bu yöntemle il genelinde pek çok istasyonu dolandıran şahıslar, aracın önüne plaka takıp arkasına takmayı unutunca yakayı ele verdi.

Durumdan şüphelenen yunus ekipleri, aracı durdurarak arama yaptı. Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, yaptıkları incelemede aracın gerçek plakasını ve sahte olarak renkli fotokopiyle çoğaltılmış 8 adet ruhsat buldu. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler, İzmit ve çevre ilçelerde yaptıkları araştırmalarda Körfez'de 7, Başiskele'de 1 ve İzmit'te de 4 kez bu yöntemle dolandırıcılık yapıldığını

belirledi. Ayrıca araca ait 17 adet sahte ruhsat ile birlikte toplam 70 litre mazot ele geçirildi. Gözaltına alınan Murat Y. (31) ile Aziz Ç. (28), ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

KOCAELİ'NDE SAHTE EVRAKLARLA MAZOT ÇALAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 10:43:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 12:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?