30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Meteoroloji: Bugün dikkat edin

Meteoroloji bugün yurdun batısı ve kuzeyi için etkili sağanak uyarısı yaptı. Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava, nem ve aşırı sıcaktan bunalan İstanbul'u da serinletecek, ancak sel tehlikesi var. Yağış çarşamba günü Marmara'yı terk ederken Karadeniz'de etkisini sürdürecek 

Mevsim normallerinin üzerindeki ağustos sıcağı ve yüksek nemle bunalan batı bölgeleri nihayet bugün beklenen yağmura kavuşuyor. Ancak 'yağmur' müjdesini veren meteoroloji yetkilileri, sel ve su baskını uyarısı da yaparak, dikkatli olunmasını istedi.


Kuraklıktan kırılan Türkiye'ye yağış müjdesi geldi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Marmara Bölgesi ile yurdun kuzey kesimlerinde 'etkili yağış' beklendiğini duyurdu. Bugün Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, yarın da Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışlar çarşamba günü Marmara'yı terk edip Karadeniz'de etkisi sürdürecek.


Ani sel tehlikesi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ile kuzey kesimlerde görülecek etkili gök gürültülü sağanak yağışların neden olabileceği ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı hava bugün başta İstanbul olmak üzere Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Tekirdağ'da da etkili olacak. Yağış yarından sonra Marmara'da etkisini yitirecek.


İstanbul 27 derece
Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları da yağışlarla birlikte azalarak normal seviyeye inecek. Günlerdir 35 dereceyle kavrulan İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 27 dereceye düşecek. Ancak perşembe günü yağışın etkisini kaybetmesiyle sıcaklık 31 dereceye çıkacak. Ankara'da da sıcaklık yarın yağışın etkisiyle 30 dereceye inecek. Yurdun batısı yağışla serinlerken Antalya, Muğla ve İzmir, 36 derece civarındaki sıcaklıkla yanmaya devam edecek.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 08:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?