5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Mevlana ilahilerle anıldı

MEVLANA VUSLAT GECESİNDA ANILDI

Düşünceleriyle ve öğretileriyle ruh dünyamızda yer edinen ve tüm dünya tarafından sevilen Mevlana Celaleddin-i Rumi 737’inci ölüm yıldönümünde ilahilerle Kocaeli'de anıldı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programına Vali Yardımcısı Ali Sözen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Emniyet Müdür Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Daire Başkanları ve çok sayıda izleyici katıldı.

Programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı salon dolunca bazı vatandaşlar Şeb-i Arus’u ayakta izlediler. Açılış konuşmasında Mevlana’nın hoşgörü düşüncesinin tüm dünya tarafından kabul gördüğünü ifade eden Başkan Vekili İlyas Şeker, günümüzde bu düşünceye çokça ihtiyaç duyduğumuzu söyledi. Başkan Vekili Şeker, Mevlana’nın asırlar önce böyle bir düşünce geliştirmesinin gönül dünyasının zenginliğini gösterdiğini kaydetti. Programda tüm yönleriyle Mevlana’yı anlatan Selahaddin Kocaaslan Mevlana’nın hayatı hakkında bilgiler verdi. Mevlana’nın hoşgörüsünün “Ben peygamberin ayağının tozuyum” dediği Hz Muhammed’den kaynaklandığını aktaran Kocaaslan Mevlana’nın aynı zamanda çok mütevazi bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Kocaaslan “Mevlana insana ders veren Mesnevi’sinde bolca hikayelere ver verir. Onun hikayelerinde her zaman çıkarılacak bir ders vardır” dedi. Gecenin en renkli bölümünü tasavvuf müziği konseri oluşturdu. Tasavvuf Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi, birbirinden güzel ilahilerle salondakilerin gönlünü coşturdu. Renkli ışıklar ve ilahiler eşliğinde sema yapan semazenler izleyicileri adeta büyüledi.

MEVLANA VUSLAT GECESİNDA ANILDI
MEVLANA VUSLAT GECESİNDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2010 Cumartesi 15:26:00
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 15:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?