2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

''Milli Takım Milli Forma'' sergisi

Tarihin terli tanıkları Türkiye yollarında ''Milli Takım Milli Forma'' sloganıyla düzenlenen sergi Kocaeli'de açıldı. 

Kısa süre önce hayatını Kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen sergide Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanları Erkan Ayan ve Ömer Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük de hazır bulundu. Çok sayıda öğrenci ve Büyükşehir Kağıtspor'un farklı branşlarından sporcuların yer aldığı sergi açılışında konuşan Arıboğan, Kocaeli'de böyle bir sergiyi açmaktan duydukları mutluluğu aktardı. Vali Sözer de, ''Her millet bayrağını sever. Ancak dünyada bayrağını en çok seven millet Türk milletidir'' dedi. 

Konuşmasında Hasan Doğan'ı anan Başkan Karaosmanoğlu ise, ''Böyle önemli bir sergiyi Kocaeli'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kocaeli'de 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Hepimiz taşıdığımız formaların hakkını vermeliyiz. Milli formanın ise taşıyanlar için ayrı bir ağırlığı var'' ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından federasyon başkan vekili Arıboğan tarafından Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Sözer'e üzerlerinde isimleri yazan 41 numaralı milli forma hediye edildi. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinden sonra ise hep birlikte sergi gezildi. 

Sergide 1923-2008 yılları arasında Milli Takım'ın kullandığı 24 farklı formadan örneklerin yanı sıra o yılların gazete kupürleri ve milli maçlardan görüntüler yer alıyor. Serginin sonunda protokol üyeleri, vefat eden Hasan Doğan'ın anısına açılan deftere kendisiyle ilgili duygularını yazdılar.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?