2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Minibüsçülerden belediyeye tepki

Gebze Minibüsçüler Odası tarafından düzenlenen toplantıda, M plakanın yerine sivil plakayla hizmet verilmesini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kararı tartışıldı. 

Gebze Minibüsçüler Odası'nın düzenlediği toplantıda M plakayla hizmet veren minibüslerin sivil plakayla hizmet vermesini isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin çıkardığı karar tartışıldı. Toplatıda hazır bulunan ve şikayetleri dinleyen Büyükşehir Kara Ulaştırma Müdürü Salih Kumbar, "Bu karardan hiç bir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. M plakadaki tüm saklı haklar alacağınız sivil plakalar içinde geçerlidir. 2 yıl önce daha rahat bir ulaşım için aldığımız kararda minibüslerin büyütülmesini ve otobüs olmasını istedik. Sorun el birliğiyle çözülecektir" dedi. 

Minibüsçüler Odası Avukatı Yaşar Araz ise minibüslerini daha önceden büyütenlerin şimdi de küçültmesi için büyükşehirin karar aldığını ifade ederek, "UKOME daha önce aldığı kararla minibüslerini satarak otobüs almasını istedi. Bir çok esnafımızda bunu yaptı. Şimdi de 'Otobüsleri satıp yerine minibüs alın' deniyor. Benim esnafım yeni otobüs almak için en az 150 milyar borca girdi. Daha borcunu ödemeden satın diyorsunuz. Büyükşehir bir sürü toplantı yaptı. Konuyla ilgili Gebze Minibüsçüler Odası hiç davet edilmedi" diye konuştu. 

Şikayetlerini dile getiren bir çok hat şoförü ise bu kadar borcun altından kalkamayacaklarını, araç büyütme sırasında araç başına belediyenin 20 milyar para aldığını iddia etti. Araçların tekrar küçültülmesi kararıyla ilgili iddialara cevap veren Kumbar, Büyükşehir olarak böyle bir karar almadıklarını, araçlarıyla devam etmek isteyenlerin devam edebileceğini vurgulayarak, "Otobüslerin minibüse dönmesi diye bir şey yok. Esnaf arkadaşların koltuk bedeli olan araç büyütme esnasında belediyeye ödeyecekleri parayı ödememek için açtıkları dava sonrası verdik" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?