3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Minibüsçüleri yeniden öfkelendiren karar

İzmit’te İlimtepe, Köseköy ve Uzunçiftlik minibüs hatlarında meydana gelen tartışmalara bir yenisi de Umuttepe hattından eklendi.

İki ay önce İlimtepe, Köseköy ve Uzunçiftlik minibüs hatlarında başlayan tartışmalar Kocaeli Valisi Erdal Ata’nın araya girmesiyle son bulurken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı kararla, Umuttepe hattında çalışan SS 5 No’lu Umuttepe minibüs hattı güzergahına 13 No’lu Derince Umuttepe minibüslerinin de verilmesi, şoförlerin tepkisine yol açtı.

Umuttepe güzergahında çalışan SS 5 No’lu Minibüs ve Otobüsçüler Kooperatifi şoförleri, UKOME’nin aldığı kararla Umuttepe bölgesine Derince İlçe’den 13 No’lu Umuttepe minibüs hattını açmasına Kocaeli Büyükşehir Belediye binası önüne gelerek tepki gösterdi.

Hat sorununu çözmek için SS 5 No’lu Umuttepe minibüs hattı yetkilileri Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile biraraya gelirken, şoförler ise bina önünde kararı alkış ve ıslıklarla protesto etti. Görüşmenin sonuçlanmasını bekleyen şoförler, 7 aydır Umuttepe hattında zorluklarla çalıştıklarını ve başka bir hattı istemediklerini dile getirdi. Şoförler, yetkililerin konuyu çözüme kavuşturmasını, aksi takdirde eylem başlatacaklarını ve ekmekleri için mücadele edeceklerini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen SS 5 No’lu Minibüs ve Otobüsçüler Hattı Kooperatif Başkanı Yüksel Kılıç, alınan kararın ertelendiğini, taraflar ile tekrar görüşüleceğini dile getirdi. Kılıç’ın konuşmasının ardından minibüs şoförleri ellerindeki pankartlar ile AK Parti İl Binası’na kadar yürüdü. İl binası önünde slogan atan şoförler olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 14:59:57
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet taş delen IP: 88.244.78.xxx Tarih : 10.11.2007 21:45:47

beledıye buyuk bır haksızlık yaparak tuğü bıtmemıs yetımın haklarını yedıler ama ölümde var unutmayın