30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Minik itfaiyecilere zorlu eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın ve tabii afetlere karşı öğrencileri bilinçlendirmek için okullarda başladığı eğitimlerini sürdürüyor. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Hızır Reis ve Dürdane Özdilek İlköğretim Okulu'nda uygulamalı dersler yaptı. Öğrenciler, neşe içinde spor aletlerinde zorlu eğitimi başarı ile gerçekleştirdi. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'nın "Toplum hizmeti" projesi ile okullarda öğrencileri eğitmesi, minik itfaiyecilerin oluşmasını sağlıyor. Ekipler geçen yıldan bugüne kadar 12 okulda teorik ve tatbiki eğitim verdi. Kandıra Akçaova, Derince Dumlupınar, Gölcük Piri Reis, Körfez Pektim, Körfez İgsaş, Alikahya, Köseköy Fürsan, Karamürsel Amiral, Karamürsel Kaymakam Özbağcı, Zafer ilköğretim okulları eğitim programlarını tamamladı. Dürdane Özdilek ve Hızır Reis ilköğretim okullarında eğitimler sürüyor. Minik öğrencileri eğitime tabi tutan İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, özellikle spor eğitimlerini aksatmıyor. 

Minik öğrenciler, koşu, engelden atlama, hortum atma ve takma gibi yarışmaların yapıldığı sportif çalışmalarda büyük başarı gösteriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan Doğan Menteş, Uğur Narlıoğlu, Dürdane İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Sevcan Şener ve Hızır Reis ilköğretim okulları öğretmenlerinden Serkan Yazar'ın katıldığı antrenmanlarda, çocuklar adeta Rambo gibi yetişiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?