30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Muhsin Yazıcıoğlu Gebze'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bugün iktidar ve muhalefet partilerinin korkular üzerinden siyaset yaptıklarını iddia ederek, kendilerinin ise korkuların değil, umutların oluşturduğu birlikteliklerden yana olduklarını söyledi. 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde BBP'ye katılanlar için, bugün Birlik Lokantası'nda düzenlenen rozet takma törenine katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, iktidar ve muhalefet partilerinin korkular üzerinden siyaset yaptıklarını öne sürerek, "Bugün ne yazık ki kimi Cumhuriyet kimi devlet kimi de millet adına korkular oluşturmakta ve o korkular üzerine siyaset inşa etmeye çalışıyorlar. 

Korkuları örgütleyerek, buradan bir iktidar çıkarmaya çalışıyorlar. Halbuki sorunlar, kesin olarak demokrasi ve hukukun
içinde kalınarak çözülmelidir. Biz ise korkuların değil, umutların oluşturduğu birlikteliklerden yanayız" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili düşüncelerini de açıklayan Başkan Yazıcıoğlu, "BBP omurgalı, milliyetçi ve maneviyatçı demokrat bir harekettir. Bu hareket mecliste başka, muhalefette başka davranmaz. Bizi millet meclise gönderdiyse, meclisten kaçarak sorun çözülmez. Biz kendi adayımızı çıkarır ve ona oy verirdik" diye konuştu. 

22 Temmuz'da yapılacak olan erken genel seçimlere, parti olarak tek başlarına girme kararı aldıklarını da ifade eden Başkan Yazıcıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci, Türkiye'de sağ ve solda bloklaşmaları zorladı. Acaba milliyetçi kanat da bir birliktelik oluşturarak milletin önüne bir umut koyabilir mi düşüncesi vardı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi, dünden bugüne gelen siyasi çizgisi ve son zamanlardaki tavrıyla bu yolu kapattı. Türkiye'nin bugünlere gelmesinde sorumluluğu olanların bu konuda
hiçbir şey yokmuş gibi davranması ve özeleştiri yapmaması bu birlikteliği çıkmaza sokmaktadır. Bizim hedefimiz, milliyetçi, maneviyatçı ve demokratik kadroları biraraya getirerek, milli merkez inşa etmektir" şeklinde konuştu. 


Tercih kullanmadan milletvekili seçen vatandaşın, kendi istediğini hiçbir zaman seçemediğinin de altını çizen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu şunları söyledi: 

"Milletin vekilleri yerine, liderlerin vekilleri meclise giriyor ve o vekiller de milleti dinlemek yerine liderlerini dinliyorlar. Milletin sorunlarını değil, liderin sorunlarını çözmeye çalışıyorlar. Bu gerçek anlamda demokrasiyi sağlamamızı önlüyor, demokrasiyi yozlaştırıyor. Milletin iradesi dediğimiz birkaç kişinin iradesine dönüşüyor. Maalesef Türkiye bu yüzden siyaseti demokratikleştiremediği için, gerçek anlamda millete dayanan demokratik sistem kuramadığı için demokrasiyi yönetemez hale getiriyor.

Şu anda yönetmeyen bir demokrasi, üretmeyen bir ekonomi var. Bu şartlar altında seçime gideceğiz. BBP kendi adı ve logosuyla seçime girecek. Vatandaşlarımıza Türkiye'nin gerçeklerini anlatacağız. Milletle bütünleşeceğiz, milletle ittifak yaparak Türkiye'yi kutuplaştıran ve siyasi menfaat elde etmeye çalışanları iktidardan ve ana muhalefetten uzaklaştırmak suretiyle, milletin iradesini meclise taşıyacağız. Bizim bütün hedefimiz bu."
Konuşmaların ardından Başkan Yazıcıoğlu, partisine katılan 30 yeni üyeye, parti rozetlerini taktı. BBP Gebze Kadın Kolları Başkanı Semra Demir ise, Başkan Yazıcıoğlu'na üzerinde BBP logosu işlenmiş bir kumaş pano hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 22:12:57
Güncelleme :15 Mayıs 2007 Salı 11:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?