6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Muhtar köye MOBESE taktırdı

MUHTAR KÖYE MOBESE TAKTIRDI

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Balçık Köyü’nde muhtar, yaşanan hırsızlıkların önüne geçebilmek için köyün farklı noktalarına mobese kameraları taktırdı.

Ardı ardına yaşanan hırsızlıkların önüne geçebilmek için köyün girişi ve çıkışlarına Mobese kamerası taktıran Balçık Köyü Muhtarı Halis Tepe, neticeden memnun olduğunu söyledi.Tepe, kameraların takılmasıyla birlikte köydeki hırsızlık olaylarının düşüş gösterdiğini ifade ederek, “360 derece dönebilen ve yakınlaştırma özelliği olan MOBESE’ler ile böylece köy 24 saat gözlem altında tutuluyor ve yaşanan suç olayları ise kısa sürede tespit edilebiliyor” dedi.

Tepe kameralar köye geldikten sonra hırsızlık olaylarının tamamen bittiğini ve köylülerin akşamları evlerinde huzur içinde uyuduğunu söyleyerek, “Daha önce de kamera sistemimiz vardı ancak Mobese değildi. Yakınlaştıramıyorduk, net göremiyorduk. Jandarmayla işbirliği içerisinde olduğumuzdan jandarmaya da kolaylık olsun diye Mobese taktırdık” diye konuştu. Muhtar Tepe, hırsızlarla başı beladan olan meslektaşlarına Mobese taktırmayı tavsiye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 18:40:03
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 23:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?