2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Müşteri kılığında dükkanı soydular

Kocaeli'de, müşteri kılığında girdikleri dükkandan bin 500 YTL değerindeki cep telefonlarını çalan 4 hırsız, güvenlik kamerasına takıldı. 

Edinilen bilgiye göre Gebze Eskiçarşı'daki cep telefonu satan dükkanda meydana gelen olayda toplam bin 500 YTL değerindeki cep telefonlarını çalan hırsızlar, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olaydan 2 saat sonra telefonların çalındığını fark eden mağaza çalışanları, durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde 4 kişinin birbirinden habersizmiş gibi mağazaya girdiği görülüyor. İş yerine ilk önce müşteri olarak 2 kişi giriyor. Şarj aletlerinin ve telefonların bulunduğu tarafa yönelen 2 kişinin ardından iş yerine giren diğer 2 kişi hat satışı ve fatura tahsilatının yapıldığı tarafa yönelerek, burada bulunan 3 tezgahtarı oyalamaya başlıyor. Şarj aleti alma bahanesi ile tezgahta yalnız bulunan mağaza elemanın arkasını dönmesini fırsat bilen 2 hırsız, 2 adet cep telefonunu alıyor. İlk önce arkadaşının beklemesini işaret eden şahıs, tezgahtar arkasını dönünce çekmeceyi açarak arkadaşının telefonları almasını sağladı. 10 saniye içinde telefonları alıp uzaklaşan arkadaşının ardından, şarj aletini para ödeyerek alan hırsız da mağazadan ayrıldı. Bir süre daha hırsızlığın yapıldığı tezgahtaki elemanı oyalayan 2 kişi, ardından mağazadan ayrıldı. 

Güvenlik kamerasına kare kare yansıyan bu olayın yaklaşık 2 saat sonra fark edildiğini ifade eden Mağaza Satış Sorumlusu Orçun Canpek, "Nasıl oldu bilmiyorum. Fatura ödemeleri ve hat açma işlemleri için diğer tezgahtaki arkadaşların başında bir süre oyalanmışlar. Bu arada gelen diğer müşterilerinde işlemlerini yaparken, arkadaş cep telefonlarının bulunduğu tezgahta yalnız kaldı. Gelen hırsızlar şarj aleti istemiş. Arkadaş şarj aleti almak için dolaba eğildiği sırada telefonlar çalınmış. Biri telefonlarla hemen çıkıyor diğeri ise şarj aletine para ödemesinin ardından normal bir müşteri gibi gidiyor" diye konuştu. 

Olayla ilgili soruşturma açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 20:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?