2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Müteahhit kepçeyi 5. kata çıkardı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın yıkımı için 5. kata kepçe çıkarılması tepkiye sebep oldu. 

Osman Yılmaz Mahallesi, Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan ve daha evvel altı dükkan, üst katları daire olarak kullanılan 5 katlı bina, 1 ay önce bina sahibi tarafından yıkılmak üzere müteahhide verildi. Yıkımı yapan firma, iş makinesini vinç yardımı ile 5. kata çıkardı. 

Binanın çatısının kaldırılmasından sonra vinç yardımı ile 5. kata çıkarılan iş makinesinin yanda bulunan binaları salladığını iddia eden cadde sakinleri, kepçenin indirilmesi için her yere başvurduklarını ancak bir cevap alamadıklarını öne sürdü.
Çevre sakinlerinden Emrah Ardıç, "Yıkılan binanın yanında bulunan 6 katlı bina bana ait. Burada iş makinesi çalışmaya başlayınca bizim binalar sallanıyor. Bunu engellemek için gerekli yerlere başvurduk. Medyanın geleceğini duyuncaya kadar hiç durmadılar. Şimdi basını çağırdığımı söyleyince 15 dakika içinde işi durdurdular. Kepçe burada duruyor. Büyük bir vinçle getirip çıkardılar. Burasının yıkılmasına karşı değiliz ancak bu şekilde yıkılması çok tehlikeli. Çevrede hep yüksek binalar var. Çatlak olursa sıvayacağını söylüyor müteahhit. Ancak bu binalar bitişik ve iş makinesi vurmaya başladığında deprem olur gibi sallanıyor. Bunlar zaten deprem görmüş binalar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?