2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Norveçliler İzmit'i sevdi

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi'nin öğrenci değişim projesi kapsamında Kocaeli'ye gelen 14 Norveçli öğrenci ile 2 öğretmen, İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice'nin konuğu oldu.

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Yılmaz, Müdür Yardımcısı Neşe Çakar ve proje görevlisi öğretmenler Sinan Sarı ile Hande Kaynarcan Sarı'nın da hazır bulunduğu görüşme samimi bir ortamda gerçekleşti.

Norveçliler, İzmit'i çok beğendiklerini belirterek," Açıkçası ülkenize gelmeden önce hırsızlık ve yankesicilik olaylarının yaygın olduğu konusunda uyarılmıştık. Ancak böyle bir olaya rastlamadığımız gibi, Türk insanının konukseverliği karşısında oldukça şaşırdık. Gördüğümüz en olumsuz tablo maalesef trafik oldu. Bunun dışında cadde ve sokaklar çok güzel ve temiz. Yemekler harika, özellikle kebaplarınıza bayıldık" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ise ,"Ülkelerin birbirlerini daha iyi tanımalarında ve olumsuz önyargıları ortadan kaldırmalarında bu tür çalışmaların çok olumlu etkileri oluyor. İnanıyorum ki bu tabloyu gören konuklarımız, kendi ülkelerinde ülkemiz ve şehrimiz hakkında olumlu bir referans olacaklar" şeklinde konuştu.

Cahit Elginkan Anadolu Lisesi yetkilileri aynı proje kapsamında 14-19 Nisan 2009 tarihleri arasında bir grup öğrencinin Norveç'e gönderileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 23:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?