2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'O şerefsiz' kendi çıktı

Gelinlikle otostop yaparken kaybolan İtalyan sanatçı Bacca'yı Gebze'de Murat Karataş'ın tecavüz edip, öldürdüğü ortaya çıktı.

Zanlının, TV'de kayıp haberi üzerine "AB'ye rezil olduk. Hangi şerefsiz acaba?" dediği öğrenildi..

Barış mesajı vermek için gelinlikle İtalya'dan yola çıkan ve otostopla Tel-Aviv'e giderken Gebze yakınlarında kaybolan İtalyan sanatçı Pippa Bacca'yı (33) kamyonetine alan Murat Karataş'ın (38) tecavüz edip öldürdüğü ortaya çıktı. İtalya'da Pippa Bacca ismiyle tanınan ve Lombardiyalı ressam Piero Manzoni'nin torunu olan Milanolu performans sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile birlikte savaşları protesto etmek istedi.

İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI
"Gelinler Seyahatte" adlı projede barışı simgelemek için gelinlik giyen 2 arkadaş, 8 Mart'ta Milano'dan yola çıktı. Otostopla, Balkan ülkelerinden geçen 2 arkadaş, 19 Mart'ta İstanbul'a ulaştı. İki kadın burada Beyrut'ta yeniden buluşmak üzere birbirlerinden ayrıldı. Bacca, en son 31 Mart'ta Gebze'den İtalya'daki nişanlısına cep telefonu mesajı gönderdi. İstanbul'dan bindiği kamyondan Gebze'deki akaryakıt istasyonunda inen İtalyan sanatçı "Ankara, Ankara" diye otostop çekmeye başladı. Kamyonetiyle yanaşan Murat Karataş, "Gel Ankara" diyerek kadını aracına aldı. Otobana sapan zanlı, sakin bir yerde durarak ilişki teklifini kabul etmeyen kadına tecavüz edip, boğdu. Tavşanlı Köyü'ndeki ormanlık alana giden Karataş, cesedi sakladı. Kadının çantasından kamera, fotoğraf makinesi ve 80 YTL'yi de aldı. Genç kadının son olarak Tata marka siyah bir pikaba bindiğini belirleyen emniyet, eşkalin uyduğu 2 kez hırsızlıktan sabıkalı Karataş'ı Tekirdağ Çerkezköy'deki bir akrabasının evinde yakaladı. Zanlının 2 gün misafir gibi kaldığı evde haberlerde olayı izleyince "Tecavüz edip öldürmüşlerdir. Hangi şerefsiz yaptı acaba? Bizi AB'ye rezil edecekler" dediği belirlendi. Cinayeti itiraf eden ve cesedi attığı yeri gösteren Karataş, "Pişman olup şikâyet eder korkusuna kapıldım. Ellerimle boğdum" dediği öğrenildi. Karataş, dün Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Karataş tutuklandı.

'TACİZİ BEN DE HİSSETTİM'
Yol arkadaşı Silvia Moro da "Yaşadığımız güzellikleri bu olayla karalamak istemiyorum. Yolda ben de taciz hissine kapıldım. Ama ciddi bir teşebbüsle karşılaşmadım. Proje devam etmeli" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 10:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?